KUMKUATLI KEK TARİFİ

 

Kumkuatın ferah aromasıyla hazırlanan bu yumuşacık kek, klasik tatların çok ötesine geçiyor! Parlak kumkuat glazürüyle buluşan nefis dokusu sayesinde hem göze hem damağa hitap eden bu özel tarifi mutlaka deneyin!

 

MALZEMELER

Kumkuat Glazürü İçin:

·       100 gr taze kumkuat (çekirdekleri çıkarılmış)

·       1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·       1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı (120 ml) su

·       1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

·       1,5 yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası

Kek İçin:

·       150 gr taze kumkuat (çekirdekleri çıkarılmış)

·       1 su bardağı (185 gr) toz şeker

·       1 büyük çay bardağı (120 ml) sıvı yağ

·       1 büyük çay bardağı (120 ml) süt

·       3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·       2,5 su bardağı (260 gr) elenmiş un

·       1 paket (10 gr) kabartma tozu

·       2 paket (10 gr) vanilin

·       2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası

 

YAPILIŞI


·       Toplam 250 gr kumkuatı yıkayıp ortadan kesin, çekirdeklerini ayıklayın ve blenderdan geçirerek püre haline getirin. Pürenin 1 çay bardağı kadar  (100 gr) kısmı glazür yapımında ve kalan 150 gr kısmı da kekin içinde kullanılacaktır.

1) Kumkuat Glazürünün Yapımı

·       Küçük bir tencereye suyu, toz şekeri ve nişastayı koyup karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

·       Kumkuat püresini ve limon suyunu ekleyin ve 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

·       Bir kaba aktarın ve üzerine streç film koyup soğumaya bırakın. Kek piştikten sonra, tamamen soğuyunca sos olarak kekin üzerinde kullanılacaktır.

2) Kumkuatlı Kekin Yapımı

·       Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar mikserle 3–4 dakika çırpın.

·       Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.

·       150 gr kumkuat püresini ekleyin.

·       Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilini ve nişastayı ilave edip, homojen hale gelinceye kadar spatula ile karıştırın.

·       25x10 cm dikdörtgen baton kek kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin ve hamuru kalıba aktarın.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 45–50 dakika pişirin. Kürdan testi ile tamamen piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz çıkmalıdır).

·       Kek tamamen soğuduktan sonra hazırladığınız kumkuat glazürünü üzerine gezdirin.

·       Dilimleyip servis edin.

---------------------------------------------------------------------

ÖLÇÜ TABLOSU

·       1 su bardağı = 200 ml

·       1 çay bardağı = 100 ml

·       1 büyük çay bardağı = 120 ml

·       1 yemek kaşığı (TBSP) = 15 gr

·       1 tatlı kaşığı = 5 gr

-----------------------------------------------

#kumkuatlıkek #kumkuatlıtarif #meyvelikek #soslukek #kolaykektarifleri #batonkek #keknasılyapılır #nefistarifler #kumkuat #mutfaktatarifleri #nedrethanımmutfakta