·
Baton kek kalıbı (26x12 cm)
·
2 su bardağı (240 gr) un
·
1 tutam tuz
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
180 gr tereyağı (oda sıcaklığında
yumuşamış)
·
1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·
3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 adet limon kabuğu rendesi
·
2 yemek kaşığı (20 ml) mandalina suyu
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1,5 su bardağı (180 gr) kuru üzüm (yıkanıp
kurulanmış)
·
2 tatlı kaşığı un
·
Üstü için: Pudra şekeri
YAPILIŞI:
·
26x12 cm baton kek kalıbının içini
margarin ile yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin.
·
2 yemek kaşığı (20 ml) mandalina suyu
sıkın ve 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin.
·
Karıştırma kabına 2 su bardağı (240 gr)
unu, 1 tutam tuzu ve 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu birlikte eleyin.
·
Diğer bir karıştırma kabına, oda sıcaklığında iyice yumuşamış 180 gr tereyağı ve 1 su bardağı (180 gr) toz
şeker koyup, mikserin önce yavaş, sonra da hızlı devrinde iyice karıştırın.
·
Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet büyük
boy yumurtayı tek tek ilave edip karıştırmaya devam edin.
·
Son olarak, 1 adet limon kabuğu rendesini,
2 yemek kaşığı (20 ml) mandalina suyunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı
karışıma ekleyin.
·
Elediğiniz unlu karışımı, sıvı karışıma kısım
kısım ekleyip, spatula ile iyice karıştırın. Daha sonra, mikserin en düşük hızında
yaklaşık 30 saniye kadar karıştırın (çok fazla karıştırmayın).
·
Yıkanıp kurulanmış 1,5 su bardağı (180 gr)
kuru üzüme, 2 tatlı kaşığı kadar un ekleyin. Karıştırarak üzümlerin una
bulanmasını sağlayın ve kek karışımına ilave edin. Üzümlerin hamurun içinde
dengeli biçimde dağılması için spatula ile karıştırın.
·
Hazırlanan karışımı, margarin ile yağlanıp, içine pişirme kağıdı
yerleştirilmiş baton kek kalıbına (26x12 cm) aktarın ve
spatula ile düzeltin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40 - 45
dakika pişirin ve kürdan testi yaparak tamamen piştiğinden emin olun (keke
batırılan kürdan temiz çıkmalıdır).
·
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen
soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.