Üzümlü Baton Kek Tarifi


MALZEMELER:

 

·        Baton kek kalıbı (26x12 cm)

·        2 su bardağı (240 gr) un

·        1 tutam tuz

·        1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu

·        180 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker

·        3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 adet limon kabuğu rendesi

·        2 yemek kaşığı (20 ml) mandalina suyu

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1,5 su bardağı (180 gr) kuru üzüm (yıkanıp kurulanmış)

·        2 tatlı kaşığı un

·        Üstü için: Pudra şekeri


YAPILIŞI:

·        26x12 cm baton kek kalıbının içini margarin ile yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin.

·        2 yemek kaşığı (20 ml) mandalina suyu sıkın ve 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin. 

·        Karıştırma kabına 2 su bardağı (240 gr) unu, 1 tutam tuzu ve 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu birlikte eleyin.

·        Diğer bir karıştırma kabına, oda sıcaklığında iyice yumuşamış 180 gr tereyağı ve 1 su bardağı (180 gr) toz şeker koyup, mikserin önce yavaş, sonra da hızlı devrinde iyice karıştırın.

·        Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet büyük boy yumurtayı tek tek ilave edip karıştırmaya devam edin.

·        Son olarak, 1 adet limon kabuğu rendesini, 2 yemek kaşığı (20 ml) mandalina suyunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı karışıma ekleyin.

·        Elediğiniz unlu karışımı, sıvı karışıma kısım kısım ekleyip, spatula ile iyice karıştırın. Daha sonra, mikserin en düşük hızında yaklaşık 30 saniye kadar karıştırın (çok fazla karıştırmayın).

·        Yıkanıp kurulanmış 1,5 su bardağı (180 gr) kuru üzüme, 2 tatlı kaşığı kadar un ekleyin. Karıştırarak üzümlerin una bulanmasını sağlayın ve kek karışımına ilave edin. Üzümlerin hamurun içinde dengeli biçimde dağılması için spatula ile karıştırın.

·        Hazırlanan karışımı, margarin ile yağlanıp, içine pişirme kağıdı yerleştirilmiş baton kek kalıbına (26x12 cm) aktarın ve spatula ile düzeltin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40 - 45 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak tamamen piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz çıkmalıdır).

·        Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

                Afiyet olsun.