MALZEMELER
·
1 paket (172 gr) bebe bisküvisi
·
1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·
3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası
·
1 tutam (1,5 gram) tuz
·
1 yemek kaşığı
(10 gr) pirinç unu
·
2 adet yumurta sarısı
·
3,5 su bardağı (700 ml) süt
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·
1,5 yemek kaşığı (25 gram) tereyağı
·
2 paket (10 gr) toz vanilya
·
3 - 4 adet muz
·
1 su bardağı (75 gr) file badem
·
Üstü için 1 yemek kaşığı bal (tercihe bağlı)
YAPILIŞI
·
1 paket (172 gr) bebe bisküvisini robotta öğütüp
toz haline getirin.
·
1 su bardağı (180 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı
(30 gr) mısır nişastası, 1 tutam (1,5 gr) tuz ve 1 yemek kaşığı (10 gr) pirinç unu koyup karıştırın.
·
Ayrı bir
kapta 2 adet yumurta sarısını çırpın ve 1 su bardağı (200 ml) sütü,
çırpılan yumurtaya ekleyip iyice karıştırın.
·
Yumurtalı karışımı, unlu karışıma parti parti ekleyip
karıştırın.
·
Kalan 2,5
su bardağı (500 ml) sütü pişirme kabına koyup kaynatın. Kaynama noktasına
geldiğinde, 2 kepçe kadar sütü,
yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın. Karışımı kaynamakta olan süte
ekleyin ve orta ateşte, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·
Ocaktan almaya yakın, 2 paket (10 gr) toz vanilya ve 1,5
yemek kaşığı (25 gram) tereyağı ekleyip
karıştırın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında 10 dakika soğumaya bırakın.
·
1 su bardağı (200 ml) süt kremasını mikser ile
iyice çırpın ve hazırlanan
pudinge ekleyip önce spatula ile, sonrada kısa süre mikser ile karıştırın. Üzerini
streç film ile kapatıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın (kaymak tutmaması
için streç film puding yüzeyine değmelidir).
·
Muzları soyup dilimleyin.
·
Servis
yapacağınız bardakların tabanına 1 sıra muz dilimi yerleştirin. Soğuyan
pudingin 1/3’ünü muzların üzerine eşit olarak paylaştırıp düzeltin. Üzerine
biraz file badem serpin ve öğütülen bisküvilerin yarısını bardaklara
paylaştırıp düzeltin. Üzerine bir sıra muz dilimi daha yerleştirin. Pudingin
yine 1/3’lük bölümünü bardaklara paylaştırıp, file bademleri yerleştirin. Kalan
bisküvi tozunu (az miktar üzerine serpmek için ayırıp) file bademlerin üzerine döşeyin.
Son olarak pudingin kalan bölümünü de bardaklara paylaştırın.
·
Pudinglerin
üzeri sertleşmemesi için, üstlerini yine streç film ile kapatıp, en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.
·
Servis öncesinde,
üstlerini biraz bisküvi tozu, muz dilimleri, file badem ile süsleyin. Muzların
üzerine birkaç damla bal akıtın (tercihe bağlı).
Afiyet olsun.