MALZEMELER
Kestaneli Çikolatalı Dolgu için:
·
200 gr haşlanmış ve ezilmiş kestane
·
1 su bardağı (200 ml) süt
kreması
·
100 gr sütlü çikolata
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
1 tatlı kaşığı (5 gr)
vanilin
·
1 portakal kabuğu rendesi
Kek için:
· ¼ su bardağı (50 ml) süt
· ¼ su bardağı (50 ml) sıvı yağ
· 1 yemek kaşığı (15 gr) bal
· 5 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
· Bir tutam (1 gr) tuz
· ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker
· ¾ su bardağı (90 gr) elenmiş un
· ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu
Desen İçin:
· Ana hamurdan 4 yemek kaşığı ayrılır
· 1 yemek kaşığı (8 gr) kakao
Mereng için:
· 5 adet yumurta akı (oda sıcaklığında)
·
¾ çay bardağı (70 gr) toz şeker
YAPILIŞI
Kestaneli dolgunun hazırlanması:
·
Haşlanmış kestaneleri soyup
bir çatalla ezin.
·
Süt kremasını ısıtın. Çikolatayı
içine atıp karıştırarak eritin ve bir kaba aktarın.
·
Eriyen çikolatanın içine
kestaneyi, tereyağını, vanilini ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
·
10-15 dakika soğuyup
koyulaşmasını bekleyin.
Pasta kekinin hazırlanması:
· Süt, sıvı yağ ve balı bir kapta karıştırın.
· Başka bir kapta yumurta sarılarını tuz ve şekerle birlikte mikser ile
karıştırarak açık sarı, kremsi bir kıvama getirin.
· Hazırladığınız süt/sıvı yağ/bal karışımını ekleyip karıştırmaya devam edin.
· Unu ve kabartma tozunu ekleyip, spatula ile alttan üste nazikçe karıştırın.
· Ayrı bir kapta yumurta aklarını köpürene kadar çırpın. Şekeri kısım kısım
ekleyerek koyu kıvamlı ve parlak bir mereng elde edin.
· Merengi kısım kısım ana hamura ekleyin; spatula ile alttan üste katlayarak
söndürmeden karıştırın.
· Ana hamurun 4-5 yemek kaşığı kadar kısmını başka bir kaba ayırın. Bu kısma
kakaoyu ekleyip koyu renkli, akıcı bir kıvamlı bir hamur elde edin.
· Pişirme kâğıdı serili tepsiye
sade hamur karışımını dökün ve spatula ile yayıp düzeltin.
· Kakaolu hamurdan, sade hamurun gelişigüzel noktalarına birer kaşık dökün ve
bir çöp şişi kakaolu noktalar arasında gezdirip hamurun üstünde desenler
oluşturun.
· Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 20–25 dakika pişirin.
· Fırından çıkınca 3–5 dakika bekletin.
Pastanın
tamamlanması:
· Kekin üzerine temiz bir pişirme kağıdı yerleştirin ve tepsiyi ters çevirip
keki yeni pişirme kağıdı üzerine aktarın. Önceki pişirme kağıdını yavaşça
sıyırıp çıkarın.
· Kestaneli dolguyu kekin üzerine yayıp düzeltin. Kenarlarda bir parmak kadar
boşluk bırakın.
· Keki pişirme kağıdı yardımıyla rulo yapın ve birleşme yeri alta gelecek
şekilde servis tabağına yerleştirin.
· 2-3 saat buzdolabında bekletin.
· Üzerine pudra şekeri serpin ve kestanelerle süsleyip servis yapın.
