KESTANELİ RULO PASTA TARİFİ

 

MALZEMELER

Kestaneli Çikolatalı Dolgu için:

·       200 gr haşlanmış ve ezilmiş kestane

·       1 su bardağı (200 ml) süt kreması

·       100 gr sütlü çikolata

·       1 yemek kaşığı tereyağı

·       1 tatlı kaşığı (5 gr) vanilin

·       1 portakal kabuğu rendesi

Kek için:

·       ¼ su bardağı (50 ml) süt

·       ¼ su bardağı (50 ml) sıvı yağ

·       1 yemek kaşığı (15 gr) bal

·       5 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında)

·       Bir tutam (1 gr) tuz

·       ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker

·       ¾ su bardağı (90 gr) elenmiş un

·       ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu

Desen İçin:

·       Ana hamurdan 4 yemek kaşığı ayrılır

·       1 yemek kaşığı (8 gr) kakao

Mereng için:

·       5 adet yumurta akı (oda sıcaklığında)

·       ¾ çay bardağı (70 gr) toz şeker

 

YAPILIŞI

Kestaneli dolgunun hazırlanması:

·       Haşlanmış kestaneleri soyup bir çatalla ezin.

·       Süt kremasını ısıtın. Çikolatayı içine atıp karıştırarak eritin ve bir kaba aktarın.

·       Eriyen çikolatanın içine kestaneyi, tereyağını, vanilini ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

·       10-15 dakika soğuyup koyulaşmasını bekleyin.

Pasta kekinin hazırlanması:

·       Süt, sıvı yağ ve balı bir kapta karıştırın.

·       Başka bir kapta yumurta sarılarını tuz ve şekerle birlikte mikser ile karıştırarak açık sarı, kremsi bir kıvama getirin.

·       Hazırladığınız süt/sıvı yağ/bal karışımını ekleyip karıştırmaya devam edin.

·       Unu ve kabartma tozunu ekleyip, spatula ile alttan üste nazikçe karıştırın.

·       Ayrı bir kapta yumurta aklarını köpürene kadar çırpın. Şekeri kısım kısım ekleyerek koyu kıvamlı ve parlak bir mereng elde edin.

·       Merengi kısım kısım ana hamura ekleyin; spatula ile alttan üste katlayarak söndürmeden karıştırın.

·       Ana hamurun 4-5 yemek kaşığı kadar kısmını başka bir kaba ayırın. Bu kısma kakaoyu ekleyip koyu renkli, akıcı bir kıvamlı bir hamur elde edin.

·       Pişirme kâğıdı serili tepsiye sade hamur karışımını dökün ve spatula ile yayıp düzeltin.

·       Kakaolu hamurdan, sade hamurun gelişigüzel noktalarına birer kaşık dökün ve bir çöp şişi kakaolu noktalar arasında gezdirip hamurun üstünde desenler oluşturun.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 20–25 dakika pişirin.

·       Fırından çıkınca 3–5 dakika bekletin.

Pastanın tamamlanması:

·       Kekin üzerine temiz bir pişirme kağıdı yerleştirin ve tepsiyi ters çevirip keki yeni pişirme kağıdı üzerine aktarın. Önceki pişirme kağıdını yavaşça sıyırıp çıkarın.

·       Kestaneli dolguyu kekin üzerine yayıp düzeltin. Kenarlarda bir parmak kadar boşluk bırakın.

·       Keki pişirme kağıdı yardımıyla rulo yapın ve birleşme yeri alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin.

·       2-3 saat buzdolabında bekletin.

·       Üzerine pudra şekeri serpin ve kestanelerle süsleyip servis yapın.

                Afiyet olsun.