TAHİNLİ VE FINDIKLI GEVREK (BİSCOTTI) TARİFİ

 

 İtalya’nın meşhur biscotti’si, tahin ve fındıkla yepyeni bir kimliğe büründü! Kıtır kıtır dokusu, aroması ve kahveyle mükemmel uyumuyla favoriniz olacak bir tarif geliyor!

MALZEMELER 

·       2 su bardağı (250 gr) elenmiş un

·       1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·       2 adet yumurta

·       ½ çay bardağı (60 gr) tahin

·       1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozu

·       1 paket (5 gr) vanilin

·       1 tutam tuz

·       80 gr iri doğranmış fındık veya badem

Üzeri için:

·       1 adet yumurta sarısı

·       1 tatlı kaşığı tahin

·       1 çay kaşığı esmer şeker

 

YAPILIŞI

·       Bir kapta yumurtaları, şekeri ve tahini çırpın. Vanilin ekleyin ve karıştırın.

·       Elenmiş unu, kabartma tozunu ve tuzu da hazırladığınız sıvı karışıma ekleyip hamuru yoğurun.

·       Hamur kıvamını alınca, iri doğranmış fındıkları ekleyip karıştırın.

·       Hamuru iki eşit parçaya bölüp uzun ince batonlar haline getirin ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aktarın.

·       1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tahin ve 1 çay kaşığı esmer şekeri küçük bir kapta çatalla çırpın. Karışım pürüzsüz ve akışkan olmalıdır. Eğer çok koyu olursa 1 çay kaşığı su veya süt ekleyebilirsin. Karışımı bir fırça ile hamurun üzerine sürün.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin.

·       Ilık hale gelince, dilimleyip tekrar fırına koyun ve 10-15 dakika kadar daha pişirin (her iki tarafı da çıtır olmalı). Biscotti’yi iki kez pişirmek gevrekliğini sağlar. İkinci pişirmede daha düşük ısıda (160 derecede) pişirmek yanmasını önleyecektir.

·       Soğuyunca hava almayan bir kavanozda saklayın.

Afiyet olsun!

----------------------------------------------------------------------------

ÖLÇÜ TABLOSU

200 cc'lik 1 su bardağı tepeleme Un = 125 gr

100 cc'lik 1 çay bardağı tepeleme Toz şeker = 100 gr

100 cc'lik ½ çay bardağı tahin = 60 gr
----------------------------------------------------------------------------

Daha Fazla Video Tarif İçin:

     YouTube: Nedret Hanım Mutfakta Kanalını ziyaret ediniz.