MALZEMELER
·
2 su bardağı (250 gr) elenmiş un
·
1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
2 adet yumurta
·
½ çay bardağı (60 gr) tahin
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) vanilin
·
1 tutam tuz
·
80 gr iri doğranmış fındık veya badem
Üzeri için:
·
1 adet yumurta sarısı
·
1 tatlı kaşığı tahin
·
1 çay kaşığı esmer şeker
YAPILIŞI
·
Bir kapta yumurtaları, şekeri ve tahini çırpın. Vanilin
ekleyin ve karıştırın.
·
Elenmiş unu, kabartma tozunu ve tuzu da hazırladığınız sıvı
karışıma ekleyip hamuru yoğurun.
·
Hamur kıvamını alınca, iri doğranmış fındıkları ekleyip karıştırın.
·
Hamuru iki eşit parçaya bölüp uzun ince batonlar haline
getirin ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aktarın.
·
1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tahin ve 1
çay kaşığı esmer şekeri küçük bir kapta çatalla çırpın. Karışım
pürüzsüz ve akışkan olmalıdır. Eğer çok koyu olursa 1 çay kaşığı su veya süt
ekleyebilirsin. Karışımı bir fırça ile hamurun üzerine sürün.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25 dakika kadar
pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin.
·
Ilık hale gelince, dilimleyip tekrar fırına koyun ve 10-15
dakika kadar daha pişirin (her iki tarafı da çıtır olmalı). Biscotti’yi iki kez
pişirmek gevrekliğini sağlar. İkinci pişirmede daha düşük ısıda (160 derecede)
pişirmek yanmasını önleyecektir.
·
Soğuyunca hava almayan bir kavanozda saklayın.
Afiyet olsun!
----------------------------------------------------------------------------
ÖLÇÜ TABLOSU
200 cc'lik 1 su bardağı tepeleme Un = 125 gr
100 cc'lik 1 çay bardağı tepeleme Toz şeker = 100 gr
100 cc'lik ½ çay bardağı tahin = 60 gr
----------------------------------------------------------------------------
