FRANSIZ MUTFAĞINDAN MUHTEŞEM RULO PASTA TARİFİ (Pate a Choux Rulo Pasta)

 

MALZEMELER

Hamur için:

·       2 su bardağı (400 ml) süt

·       2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı

·       4 adet yumurta

·       Bir tutam tuz

·       2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker

·       1 tatlı kaşığı (5 gr) vanilin

·       1,5 su bardağı (180 gr) elenmiş un

Krema için:

·       2,5 su bardağı (500 ml) süt

·       2 adet yumurta

·       1 + ¼ çay bardağı (115 gr) toz şeker

·       4 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası

·       4,5 yemek kaşığı (70 gr) tereyağı

·       2 tatlı kaşığı (10 gr) vanilin

·       Tercihe bağlı: 60 gr çiğ badem (kabuksuz)

Üstü için:

·       100 gr sütlü çikolata

·       ½ çay bardağı (50 ml) süt kreması

·       Tercihe bağlı: 20 gr çiğ badem


YAPILIŞI

Kremanın Hazırlanışı:

·       Sütü ısıtın (kaynar olmasın).

·       Karıştırma kabına yumurtaları, toz şekeri ve nişastayı koyup çırpın. Isıttığınız sütü azar azar ekleyip karıştırın.

·       Karışımı pişirme kabına aktarıp, orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.

·       Ocağı kapatıp, 2 tatlı kaşığı (10 gr) vanilin ve 70 gr tereyağını ekleyip karıştırın.

·       Kremayı başka bir kaseye alın, üzerine temas edecek şekilde streç filmle kapatın ve oda sıcaklığına kadar soğutun.

Hamurun Hazırlanışı:

·       Pişirme kabına sütü ve tereyağını koyun. Düşük ısıda tereyağı eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın (kaynatmayın).

·       Yumurtaları bir kapta çırpın, tuz, şeker ve vanilin ekleyin.

·       Elenmiş unu ekleyip karıştırın.

·       Süt/tereyağı karışımını, unlu karışıma yavaş yavaş ilave edin ve ekleme sırasında sürekli çırparak homojen ve akışkan kıvamda bir hamur elde edin.

·       Karışımı, 30x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine dökün.

·       Önceden 190 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika (üstü kızarana kadar) pişirin.

·       Pişen keki pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alıp, fırın teli üzerine aktarın ve soğumaya bırakın.

Rulonun Oluşturulması:

·       Tamamen soğuyan kekin üzerine temiz bir pişirme kağıdı yerleştirin. Keki ters çevirin ve kabarık (pürüzlü) yüzeyi altta kalacak şekilde düz bir zemine alın. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve hazırladığınız kremanın 2/3 kadar bölümünü,  kekin üstte kalan düzgün yüzeyine eşit şekilde yayın. Kenarlarda 1-2 cm boşluk bırakın ki krema dışarı taşmasın.

·       Kremanın üzerine çiğ badem serpiştirin.

·       Kekin bir ucundan başlayarak, pişirme kağıdını yavaşça kaldırarak, dikkatlice rulo şeklinde sarın.

·       En az 2 saat buzdolabında soğutun.

·       Kremanın kalan kısmını, soğuyan pastanın üzerine sürün.

·       Tekrar buzdolabına koyup 1 saat kadar daha soğutun.

Ganaj Hazırlanması ve Servis:

·       100 gr çikolata + ½ çay bardağı (50 ml) süt kremasını bir kaseye koyun. Kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş pişirme kabı üzerine oturtun. Orta ateşte, çikolata eriyip akışkan bir hale gelinceye kadar karıştırın.

·       Eriyen çikolatayı pastanızın üzerine yayın ve bir gece buzdolabında soğuyup sertleşmesini bekleyin.

·       Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun!