YALANCI PİZZA TARİFİ

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·       1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar (330 ml) ılık su

·       1 paket (10 gr) kuru maya

·       1,5 tatlı kaşığı (8 gr) toz şeker

·       Yaklaşık 3 su bardağı (310) gr elenmiş un

·       1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuz

·       1,5 yemek kaşığı (25 ml) zeytinyağı

·       Tepsiye serpmek için biraz mısır unu

Sos malzemeleri:

·       4 adet orta boy domates rendesi

·       2 yemek kaşığı zeytinyağı

·       2 adet kesme şeker

·       2 diş sarımsak (rendelenmiş)

·       1 çay kaşığı karabiber

·       1 çay kaşığı kekik

·       1 tatlı kaşığı tuz

·       1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber

Üst malzemeleri:

·       200 gr mozzarella peyniri ya da kaşar peyniri (rendelenmiş), zeytin veya diğer şarküteri malzemeleri

YAPILIŞI:

·       Öncelikle sosu hazırlamak için, tencereye 4 adet orta boy domates rendesini, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 adet kesme şekeri, rendelenmiş 2 diş sarımsağı, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı kekiği ve 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biberi koyun. Orta ateşte domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.

·       Karıştırma kabına 1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar (330 ml) ılık su, 1 paket (10 gr) kuru maya ve 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) toz şeker koyup karıştırın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp, mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin.

·       Köpüren mayalı karışımın üzerine 310 gr elenmiş un, 8 gr tuz ve 25 ml zeytinyağı ilave edip karıştırın ve kabın üzerini tekrar streç film ile kapatıp, 30 dakika daha bekletin.

·       30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp, pişirme kağıdı yerleştirin. Kağıdın üzerine mısır unu serpin.

·       Hazırladığınız hamuru tepsiye aktarın ve elinizi biraz yağlayıp hamuru tepsinin içine yayın.

·       Soğuyan domatesli harcı, tepsideki hamurun üzerine aktarıp, yayın.

·       Son olarak da üzerine, rendelenmiş 200 gr mozzarella peyniri (ya da kaşar peyniri), çekirdekleri çıkarılmış zeytin veya tercihinize bağlı olarak diğer şarküteri malzemelerini serpiştirin.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25 - 30 dakika kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.