MALZEMELER:
Hamur
malzemeleri:
· 1,5 su
bardağı + 2 yemek kaşığı kadar (330 ml) ılık su
· 1 paket
(10 gr) kuru maya
· 1,5
tatlı kaşığı (8 gr) toz şeker
· Yaklaşık
3 su bardağı (310) gr elenmiş un
· 1,5
tatlı kaşığı (8 gr) tuz
· 1,5
yemek kaşığı (25 ml) zeytinyağı
· Tepsiye
serpmek için biraz mısır unu
Sos
malzemeleri:
· 4 adet orta
boy domates rendesi
· 2 yemek
kaşığı zeytinyağı
· 2 adet
kesme şeker
· 2 diş
sarımsak (rendelenmiş)
· 1 çay
kaşığı karabiber
· 1 çay
kaşığı kekik
· 1 tatlı
kaşığı tuz
· 1 çay
kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Üst
malzemeleri:
· 200 gr
mozzarella peyniri ya da kaşar peyniri (rendelenmiş), zeytin veya diğer
şarküteri malzemeleri
YAPILIŞI:
· Öncelikle
sosu hazırlamak için, tencereye 4 adet orta boy domates rendesini, 2 yemek
kaşığı zeytinyağını, 2 adet kesme şekeri, rendelenmiş 2 diş sarımsağı, 1 çay
kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı kekiği ve 1 çay kaşığı
kırmızı tatlı toz biberi koyun. Orta ateşte domatesler suyunu çekinceye kadar
pişirin. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
· Karıştırma
kabına 1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar (330 ml) ılık su, 1 paket (10 gr)
kuru maya ve 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) toz şeker koyup karıştırın. Kabın üzerini
streç film ile kapatıp, mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin.
· Köpüren
mayalı karışımın üzerine 310 gr elenmiş un, 8 gr tuz ve 25 ml zeytinyağı ilave
edip karıştırın ve kabın üzerini tekrar streç film ile kapatıp, 30 dakika daha
bekletin.
· 30 cm
çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp, pişirme kağıdı yerleştirin. Kağıdın
üzerine mısır unu serpin.
· Hazırladığınız
hamuru tepsiye aktarın ve elinizi biraz yağlayıp hamuru tepsinin içine yayın.
· Soğuyan
domatesli harcı, tepsideki hamurun üzerine aktarıp, yayın.
· Son
olarak da üzerine, rendelenmiş 200 gr mozzarella peyniri (ya da kaşar peyniri),
çekirdekleri çıkarılmış zeytin veya tercihinize bağlı olarak diğer şarküteri
malzemelerini serpiştirin.
· Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25 - 30 dakika kadar pişirin
ve sıcak servis yapın.