TAVUK DOLGULU PATATES OMLETİ

 

MALZEMELER

Dış katman (patates omleti için):

·        750 gr kadar patates (rendelenmiş, suyu sıkılmış)

·        1 adet kuru soğan (rendelenmiş)

·        1 adet havuç (rendelenmiş)

·        2 diş sarımsak (rendelenmiş)

·        Tuz, karabiber, pul biber

·        1 adet yumurta

·        3 yemek kaşığı un

İç harç:

·        200 gr tavukgöğsü (minik küpler halinde doğranmış)

·        200 gr mantar (doğranmış)

·        2 adet kuru soğan (minik doğranmış)

·        100 gr mozzarella peyniri (rendelenmiş)

·        ½ su bardağı (100 ml) süt kreması

·        1 tatlı kaşığı köri

·        Tuz ve karabiber

·        3 yemek kaşığı zeytinyağı

·        1 yemek kaşığı tereyağı

·        3 adet yeşil soğan (ince doğranmış)

Üstü için:

 

·       100 gr mozzarella peyniri (rendelenmiş)

 

YAPILIŞI

İç Harcın Hazırlığı:

·       1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.

·       Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı köri ekleyip karıştırın ve bir kaba aktarın.

·       Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, minik doğradığınız soğanları kavurun.

·       Mantarları ekleyin, yüksek ateşte soteleyin.

·       Kremayı ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve tavuklara ekleyip karıştırın.

·       İnce doğranmış yeşil soğanları ve rendelenmiş 50 gr kadar mozzarella peynirini karışıma ekleyin.

Patates Katmanının Hazırlığı:

·       Rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesi geniş bir kaba alın.

·       Üzerine rendelenmiş kuru soğan, havuç, sarımsak, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

·       1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı un ilave edip karıştırarak homojen bir harç elde edin.

Birleştirme ve Pişirme:

·       Geniş yapışmaz bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın.

·       Patates harcının bir kısmını tavaya bastırarak yayın (tabanı oluşturacaktır). Kısık ateşte her iki tarafı kızarıncaya kadar çevirerek pişirin. Bir tabağa aktarın ve yarısının üzerine tavuklu-mantarlı iç harcı döküp, üzerine mozzarella peyniri serpiştirin.

·       Tabanı yarım ay şeklinde üzerine kapatın ve içine pişirme kağıdı koyduğunuz bir borcama yerleştirin.

·       Üzerine mozzarella peyniri rendesi serpiştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, peynirler eriyene kadar pişirin.

·       Üzerine pul biber ve maydanoz serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun.