MALZEMELER
Dış katman (patates omleti için):
·
750 gr kadar patates (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
·
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
·
1 adet havuç (rendelenmiş)
·
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
·
Tuz, karabiber, pul biber
·
1 adet yumurta
·
3 yemek kaşığı un
İç harç:
·
200 gr tavukgöğsü (minik küpler halinde doğranmış)
·
200 gr mantar (doğranmış)
·
2 adet kuru soğan (minik doğranmış)
·
100 gr mozzarella peyniri (rendelenmiş)
·
½ su bardağı (100 ml) süt kreması
·
1 tatlı kaşığı köri
·
Tuz ve karabiber
·
3 yemek kaşığı zeytinyağı
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
3 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
Üstü için:
·
100 gr mozzarella peyniri (rendelenmiş)
YAPILIŞI
İç Harcın Hazırlığı:
·
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını
tavada eritin. Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
·
Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı köri ekleyip
karıştırın ve bir kaba aktarın.
·
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, minik
doğradığınız soğanları kavurun.
·
Mantarları ekleyin, yüksek ateşte soteleyin.
· Kremayı ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve tavuklara ekleyip
karıştırın.
· İnce doğranmış yeşil soğanları ve rendelenmiş 50 gr kadar mozzarella
peynirini karışıma ekleyin.
Patates Katmanının Hazırlığı:
·
Rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesi geniş bir kaba
alın.
·
Üzerine rendelenmiş kuru soğan, havuç, sarımsak, tuz ve
baharatları ekleyip karıştırın.
·
1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı un ilave edip karıştırarak
homojen bir harç elde edin.
Birleştirme ve Pişirme:
·
Geniş yapışmaz bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın.
·
Patates harcının bir kısmını tavaya bastırarak yayın
(tabanı oluşturacaktır). Kısık ateşte her iki tarafı kızarıncaya kadar çevirerek
pişirin. Bir tabağa aktarın ve yarısının üzerine tavuklu-mantarlı iç harcı döküp,
üzerine mozzarella peyniri serpiştirin.
·
Tabanı yarım ay şeklinde üzerine kapatın ve içine pişirme
kağıdı koyduğunuz bir borcama yerleştirin.
·
Üzerine mozzarella peyniri rendesi serpiştirin ve önceden
180 dereceye ısıtılan fırında, peynirler eriyene kadar pişirin.
·
Üzerine pul biber ve maydanoz serpiştirip servis
yapın.
Afiyet olsun.