KREMALI VE ORMAN MEYVELİ KEK

 

MALZEMELER

Krema malzemeleri:

·       5 yemek kaşığı (70 gr) mısır nişastası

·       ½ su bardağı (100 gr) toz şeker

·       1 paket (5 gr) kaşığı vanilin

·       3,5 su bardağı (700) ml süt

·       200 gr labne peyniri

Kek malzemeleri:

·       4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·       1 tutam tuz

·       ½ su bardağı (100 gr) şeker

·       ¾ su bardağı (170 gr) yoğurt

·       ½ su bardağı (100 ml) süt

·       1 çay bardağı (100 ml) zeytinyağı

·       3,5 su bardağı (385 gr) elenmiş un

·        3 tatlı kaşığı (15 gr) kabartma tozu

·        1 paket (5 gr) vanilin

·        1 su bardağı kadar böğürtlen, ahududu, yaban mersini gibi karışık kırmızı meyveler

Üstü için: Pudra şekeri

YAPILIŞI

·       28 cm çapındaki kek kalıbını margarinle iyice yağlayın.

·       Tencereye 5 yemek kaşığı (70 gr) mısır nişastası, ½ su bardağı (100 gr) toz şeker,  1 paket (5 gr) kaşığı vanilin ve 3,5 su bardağı (700 ml) süt koyup karıştırın.

·       Orta ateşte, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca 200 gr labne peyniri ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın. Bir kaba aktarın ve üzerini, kremanın yüzeyine değecek şekilde bir streç film ile örtüp soğumaya bırakın.

·       Karıştırma kabına oda sıcaklığında 4 adet yumurta, 1 tutam tuz ve ½ su bardağı (100 gr) şeker koyup mikserle karışımın rengi beyazlaşana kadar çırpın.

·       ¾ su bardağı (170 gr) yoğurdu, ½ su bardağı (100 ml) sütü ve 1 çay bardağı (100 ml) zeytinyağını sırasıyla ilave edip çırpmaya devam edin.

·       Karışımın üzerine 3,5 su bardağı (385 gr) elenmiş un, 3 tatlı kaşığı (15 gr) kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) vanilin ekleyip, spatula ile alttan üste doğru havalandırarak iyice karıştırın.

·       Karışımın yarısını kek kalıbına aktarıp, tabana yayın.

·       Hazırladığınız kremayı kek hamurunun üzerine aktarıp yayın ve üzerini düzeltin.

·       Orman meyvelerini una bulayıp, kremanın üzerine serpiştirin.

·       Kalan kek hamurunu en üste yayıp düzeltin.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·       Soğuyan kekin üstüne pudra şekeri serpin ve dilimleyip servis yapın.

            Afiyet olsun.