MALZEMELER
Krema malzemeleri:
· 5 yemek kaşığı (70 gr) mısır nişastası
· ½ su bardağı (100 gr) toz şeker
· 1 paket (5 gr) kaşığı vanilin
· 3,5 su bardağı (700) ml süt
· 200 gr labne peyniri
Kek malzemeleri:
· 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
· 1 tutam tuz
· ½ su bardağı (100 gr) şeker
· ¾ su bardağı (170 gr) yoğurt
· ½ su bardağı (100 ml) süt
· 1 çay bardağı (100 ml) zeytinyağı
· 3,5 su bardağı (385 gr) elenmiş un
·
3 tatlı kaşığı (15
gr) kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) vanilin
·
1 su bardağı kadar böğürtlen,
ahududu, yaban mersini gibi karışık kırmızı meyveler
Üstü için:
Pudra şekeri
YAPILIŞI
·
28 cm çapındaki kek kalıbını margarinle iyice
yağlayın.
·
Tencereye 5 yemek kaşığı (70
gr) mısır nişastası, ½ su bardağı (100 gr) toz şeker, 1 paket (5 gr) kaşığı vanilin ve 3,5 su
bardağı (700 ml) süt koyup karıştırın.
·
Orta ateşte, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak
pişirin. Koyulaşınca 200 gr labne peyniri ekleyip, malzemeler
bütünleşinceye kadar karıştırın. Bir kaba
aktarın ve üzerini, kremanın yüzeyine değecek şekilde bir streç film ile örtüp
soğumaya bırakın.
·
Karıştırma kabına oda sıcaklığında 4 adet yumurta, 1 tutam tuz ve ½ su bardağı (100 gr) şeker koyup mikserle karışımın rengi beyazlaşana kadar
çırpın.
·
¾ su bardağı (170 gr) yoğurdu, ½ su bardağı (100
ml) sütü ve 1 çay bardağı (100 ml) zeytinyağını sırasıyla ilave edip çırpmaya
devam edin.
·
Karışımın üzerine 3,5 su bardağı (385
gr) elenmiş un, 3 tatlı kaşığı (15 gr) kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) vanilin
ekleyip, spatula ile alttan üste doğru
havalandırarak iyice karıştırın.
·
Karışımın yarısını kek kalıbına aktarıp, tabana yayın.
·
Hazırladığınız kremayı kek hamurunun üzerine aktarıp yayın
ve üzerini düzeltin.
·
Orman meyvelerini una bulayıp, kremanın üzerine
serpiştirin.
·
Kalan kek hamurunu en üste yayıp düzeltin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında
35-40 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
·
Soğuyan kekin üstüne pudra şekeri serpin
ve dilimleyip servis yapın.