KREMALI LİMONLU KEK (PASTA) TARİFİ

 

MALZEMELER

Krema malzemeleri:

·       1,5 su bardağı (300 ml) süt

·       5 yemek kaşığı (70 gr) toz şeker

·       1 adet yumurta

·       1 paket (5 gr) vanilin

·       2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası

·       1 adet limon kabuğu rendesi

·       3 yemek kaşığı (45 gr) tereyağı

Kek malzemeleri:

·       3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·       1,5 çay bardağı (140 gr) toz şeker

·       1 paket (5 gr) vanilin

·       1 tutam tuz

·       1,5 çay bardağı (150 ml) süt

·       1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ

·       1 adet limonun suyu

·       2 su bardağı (220 gr) elenmiş un

·       1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu

Üstü için:

·       Pudra şekeri

 

YAPILIŞI:

·       26 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve içine pişirme kağıdı yerleştirin.

·       Tencereye 1,5 su bardağı (300 ml) süt, 5 yemek kaşığı (70 gr) toz şeker, 1 adet yumurta, 1 paket (5 gr) vanilin, 2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası ve 1 adet limon kabuğu rendesi koyup karıştırın.

·       Orta ateşte, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip bir kaba aktarın.

·       3 yemek kaşığı (45 gr) tereyağı ekleyin ve mikserle çırpın.

·       Üzerini, kremanın yüzeyine değecek şekilde bir streç film ile örtüp soğumaya bırakın.

·       Karıştırma kabına oda sıcaklığında 3 adet yumurta, 1,5 çay bardağı (140 gr) toz şeker, 1 paket (5 gr) vanilin, 1 tutam tuz koyup mikserle karışımın rengi beyazlaşana kadar çırpın.

·       1,5 çay bardağı (150 ml) süt, 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ve 1 adet limonun suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.

·       2 su bardağı (220 gr) elenmiş un, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu ekleyin ve bir spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. 

·       Karışımı kek kalıbına aktarın ve hazırladığınız soğumuş kremayı kaşık kaşık kek hamurunun üzerine dökün.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·       Soğuyan kekin üstüne pudra şekeri serpin ve dilimleyip servis yapın.

            Afiyet olsun.