MALZEMELER
Krema malzemeleri:
·
1,5 su bardağı (300 ml) süt
·
5 yemek kaşığı (70 gr) toz şeker
·
1 adet yumurta
·
1 paket (5 gr) vanilin
·
2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası
·
1 adet limon kabuğu rendesi
·
3 yemek kaşığı (45 gr) tereyağı
Kek malzemeleri:
·
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1,5 çay bardağı (140 gr) toz şeker
·
1 paket (5 gr) vanilin
·
1 tutam tuz
·
1,5 çay bardağı (150 ml) süt
·
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
·
1 adet limonun suyu
·
2 su bardağı (220 gr) elenmiş un
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
Üstü için:
·
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
·
26 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve içine
pişirme kağıdı yerleştirin.
·
Tencereye 1,5 su bardağı
(300 ml) süt, 5 yemek kaşığı (70 gr) toz şeker, 1 adet yumurta, 1 paket (5 gr) vanilin,
2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası ve 1 adet limon kabuğu rendesi koyup
karıştırın.
·
Orta ateşte, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak
pişirip bir kaba aktarın.
·
3 yemek kaşığı (45 gr) tereyağı ekleyin ve
mikserle çırpın.
·
Üzerini, kremanın yüzeyine değecek şekilde bir streç
film ile örtüp soğumaya bırakın.
·
Karıştırma kabına oda sıcaklığında 3 adet yumurta, 1,5 çay bardağı (140 gr) toz şeker, 1 paket (5 gr) vanilin,
1 tutam tuz koyup mikserle karışımın rengi beyazlaşana kadar çırpın.
·
1,5 çay bardağı (150 ml) süt, 1 çay
bardağı (100 ml) sıvı yağ ve 1 adet limonun suyunu ilave edip çırpmaya devam
edin.
·
2 su bardağı (220 gr) elenmiş un, 1 paket
(10 gr) hamur kabartma tozu ekleyin ve bir spatula ile alttan üste doğru
havalandırarak karıştırın.
·
Karışımı kek kalıbına aktarın ve hazırladığınız
soğumuş kremayı kaşık kaşık kek hamurunun üzerine dökün.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40
dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
·
Soğuyan kekin üstüne pudra şekeri serpin
ve dilimleyip servis yapın.