KAVALA KURABİYESİ TARİFİ

 

MALZEMELER

·       1 su bardağı (100 gr) çiğ badem (kabuksuz/ince çekilmiş)

·       1 su bardağı (100 gr) çiğ badem (iri parçalar halinde kesilmiş)

·       1 su bardağı (110 gr) + 3 su bardağı (340 gr) un

·       200 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·       1 su bardağı (135 gr) pudra şekeri

·       1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ

·       1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·       1 paket (10 gr) kabartma tozu

·       1 paket (5 gr) vanilin

·       Üstü için: Pudra şekeri

YAPILIŞI

·       Kabuksuz 1 su bardağı (100 gr) çiğ bademi mutfak robotunda çekin.

·       Yine 1 su bardağı (100 gr) çiğ bademi de iri parçalar halinde doğrayın. Tavada biraz kavurup bir kenara koyun.

·       Robotta çektiğiniz çiğ bademi, 1 su bardağı (110 gr) un ile karıştırıp bir tavaya aktarın ve orta ateşte sürekli karıştırarak, hafifçe rengi değişene kadar kavurun. Unun kokusu çıkmalı ama rengi çok koyulaşmamalıdır. Kavrulan unu bir kenarda soğumaya bırakın.

·       Bir yoğurma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 200 gr tereyağı ve 1 su bardağı (135 gr) pudra şekeri koyun. Bir spatula ile ezip karıştırarak krema kıvamı almasını sağlayın.

·       1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ve oda sıcaklığında beklemiş 1 adet yumurtayı ekleyip karıştırın.

·       Kavurup soğuttuğunuz badem/un karışımını, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) vanilini ilave edip karıştırın.

·       3 su bardağı (340 gr) kadar unu yavaş yavaş ekleyerek hamurunuzu yoğurmaya başlayın.

·       Son olarak iri parçalar halinde doğrayıp kavurduğunuz bademleri de ekleyip yoğurarak, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

·       Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve parçaları yuvarlayıp rulo yapın. Üstlerine bastırıp yassı hale getirdikten sonra, bir çay bardağı ya da hamur kesme aparatı kullanarak hamurdan yarım ay (hilal) şeklinde parçalar kesin. Kenardan artan hamurları da tekrar yoğurup kesin.

·       Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ısıtılan fırında, kurabiyelerin altı hafifçe pembeleşene kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Kurabiyeler beyaz kalmalı; fazla renk almamalıdır.

·       Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca, pudra şekerine bolca bulayıp servis yapın.

                Afiyet olsun.