PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

 

MALZEMELER:

Hamur için:

·       2,5 su bardağı (275 gr) un

·       1 tutam tuz

·       1 paket (5 gr) vanilin

·       1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozu

·       90 gr tereyağı (soğuk)

·       1,5 çay bardağı (135 gr) yoğurt

·       1 adet yumurta

Dolgu için:

·       2 adet portakal ( birinin kabuğunu rendele)

·       1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·       2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası

Üstü için:

·       Pudra şekeri

YAPILIŞI:

·       2 adet portakaldan birinin kabuğunu rendeleyin. Diğerinin de kabuklarını soyduktan sonra her iki portakalın içlerini dilimleyip, mutfak robotuna koyun (mutfak robotunuz yoksa, el blenderi kullanabilirsiniz). 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karışımı püre haline getirin.

·       Portakal püresini bir tencereye aktarın ve 2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastasını ekleyip, orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Bir kaba aktarın ve üzerine değecek şekilde bir streç film yerleştirip soğumaya bırakın.

·       Karıştırma kabına, 2,5 su bardağı (275 gr) unu, 1 tutam tuzu, 1 paket (5 gr) vanilini ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.

·       Küpler halinde kesilmiş 90 gr soğuk tereyağını karışıma ekleyip, ovuşturarak ekmek kırıntısı haline gelmesini sağlayın.

·       1,5 çay bardağı (135 gr) yoğurt ve çırpılmış 1 adet yumurta ilave edin ve düzgün bir hamur yoğurun. Hamuru kaba aktarıp üzerini streç film ile örtün ve buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.

·       Tezgahın üzerine biraz un serpin. Dinlendirdiğiniz kurabiye hamurunu tezgaha alıp 4 eşit parça halinde kesin. Parçaları yuvarlayıp beze haline getirin.

·       Her bir bezeyi merdane ile açıp, üçgen şeklinde 8 parçaya bölün. Parçaların uç kısımlarına, soğuyan portakallı iç harcından bir miktar yerleştirin ve hamuru sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.

·       Kurabiyeleri, pişirme kağıdı yerleştirilen fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·       Soğuyan kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.