MALZEMELER:
Hamur
için:
· 2,5 su
bardağı (275 gr) un
· 1 tutam
tuz
· 1 paket
(5 gr) vanilin
· 1 tatlı
kaşığı (5 gr) kabartma tozu
· 90 gr
tereyağı (soğuk)
· 1,5 çay
bardağı (135 gr) yoğurt
· 1 adet
yumurta
Dolgu
için:
· 2 adet portakal
( birinin kabuğunu rendele)
· 1 çay
bardağı (100 gr) toz şeker
· 2 yemek
kaşığı (30 gr) mısır nişastası
Üstü
için:
· Pudra
şekeri
YAPILIŞI:
· 2 adet
portakaldan birinin kabuğunu rendeleyin. Diğerinin de kabuklarını soyduktan
sonra her iki portakalın içlerini dilimleyip, mutfak robotuna koyun (mutfak
robotunuz yoksa, el blenderi kullanabilirsiniz). 1 çay bardağı (100 gr) toz
şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karışımı püre haline getirin.
· Portakal
püresini bir tencereye aktarın ve 2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastasını
ekleyip, orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Bir kaba aktarın ve üzerine
değecek şekilde bir streç film yerleştirip soğumaya bırakın.
· Karıştırma
kabına, 2,5 su bardağı (275 gr) unu, 1 tutam tuzu, 1 paket (5 gr) vanilini ve 1
tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.
· Küpler
halinde kesilmiş 90 gr soğuk tereyağını karışıma ekleyip, ovuşturarak ekmek
kırıntısı haline gelmesini sağlayın.
· 1,5 çay
bardağı (135 gr) yoğurt ve çırpılmış 1 adet yumurta ilave edin ve düzgün bir
hamur yoğurun. Hamuru kaba aktarıp üzerini streç film ile örtün ve buzdolabında
30 dakika dinlenmeye bırakın.
· Tezgahın
üzerine biraz un serpin. Dinlendirdiğiniz kurabiye hamurunu tezgaha alıp 4 eşit
parça halinde kesin. Parçaları yuvarlayıp beze haline getirin.
· Her bir
bezeyi merdane ile açıp, üçgen şeklinde 8 parçaya bölün. Parçaların uç
kısımlarına, soğuyan portakallı iç harcından bir miktar yerleştirin ve hamuru
sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
· Kurabiyeleri,
pişirme kağıdı yerleştirilen fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
· Soğuyan
kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.