MALZEMELER
· 2 su
bardağı (280 gr) esmer bulgur
· 1 su
bardağı (200 ml) sıcak su
· 1 adet
kuru soğan
· 2 diş
sarımsak
· 1 adet
domates
· 1 yemek
kaşığı domates salçası
· 1 tatlı
kaşığı tuz
· ½ tatlı
kaşığı karabiber
· 1 tatlı
kaşığı kırmızı pul biber
· 1 tatlı
kaşığı acı kırmızı toz biber
· 2 tatlı
kaşığı sumak
· 1 adet
limonun suyu
· ½ çay
bardağı zeytinyağı
· ½ çay
bardağı nar ekşisi
YAPILIŞI
· Derin
bir karıştırma kabına 2 su bardağı (280 gr) esmer bulgur koyun ve üzerine 1 su
bardağı (200 ml) sıcak su ekleyip karıştırın. Kabın üzerini örtüp 10 dakika
bekletin.
· 1 adet
soğanı rendeleyin. Suyunu sıkıp, posasını bir kaba aktarın.
· 1 adet
domatesi ve 2 diş sarımsağı rendeleyin.
· Suda
beklettiğiniz şişen bulgurları bir tepsiye aktarın ve elinizle ovuşturun.
· 1 yemek
kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, ½ tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı
kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber ve 2 tatlı
kaşığı sumak ekleyip karıştırın.
· 1 adet
limonun suyu, ½ çay bardağı zeytinyağı, ½ çay bardağı nar ekşisi,
rendelediğiniz soğanın posasını, rendelediğiniz domates ve sarımsağı ekleyip,
malzemelerin homojen dağılması için elinizle bir süre yoğurun.
· Hazırladığınız
karışımı mutfak robotuna aktarıp, macun kıvamı alıncaya kadar çekin.
· Karışımdan
parçalar koparıp, çiğ köfte şekli verin.
· Kıvırcık
salata ve doğranmış maydanoz ile servis yapın.