ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

 

MALZEMELER

·       2 su bardağı (280 gr) esmer bulgur

·       1 su bardağı (200 ml) sıcak su

·       1 adet kuru soğan

·       2 diş sarımsak

·       1 adet domates

·       1 yemek kaşığı domates salçası

·       1 tatlı kaşığı tuz

·       ½ tatlı kaşığı karabiber

·       1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

·       1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber

·       2 tatlı kaşığı sumak

·       1 adet limonun suyu

·       ½ çay bardağı zeytinyağı

·       ½ çay bardağı nar ekşisi

YAPILIŞI

·       Derin bir karıştırma kabına 2 su bardağı (280 gr) esmer bulgur koyun ve üzerine 1 su bardağı (200 ml) sıcak su ekleyip karıştırın. Kabın üzerini örtüp 10 dakika bekletin.

·       1 adet soğanı rendeleyin. Suyunu sıkıp, posasını bir kaba aktarın.

·       1 adet domatesi ve 2 diş sarımsağı rendeleyin.

·       Suda beklettiğiniz şişen bulgurları bir tepsiye aktarın ve elinizle ovuşturun.

·       1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, ½ tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber ve 2 tatlı kaşığı sumak ekleyip karıştırın.

·       1 adet limonun suyu, ½ çay bardağı zeytinyağı, ½ çay bardağı nar ekşisi, rendelediğiniz soğanın posasını, rendelediğiniz domates ve sarımsağı ekleyip, malzemelerin homojen dağılması için elinizle bir süre yoğurun.

·       Hazırladığınız karışımı mutfak robotuna aktarıp, macun kıvamı alıncaya kadar çekin.

·       Karışımdan parçalar koparıp, çiğ köfte şekli verin.

·       Kıvırcık salata ve doğranmış maydanoz ile servis yapın.

Afiyet olsun.