MALZEMELER:
(24 cm x 35 cm dikdörtgen borcam)
Kek İçin:
· 2 adet orta boy havuç (yaklaşık 200 gr, rendelenmiş)
· 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
· 4 adet yumurta
· 1,5 su bardağı (275 gr) toz şeker
· 1,5 su bardağı (300 gr) yoğurt
· 1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ
· 1,5 su bardağı (165 gr) elenmiş un
· 1,5 su bardağı (230 gr) irmik
· 1,5 paket (15 gr) kabartma tozu
· 2 paket (10 gr) vanilin
Şerbet İçin:
· 3 su bardağı (600 ml) su
· 3 su bardağı (550 gr) toz şeker
·
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI:
Şerbetin
hazırlanması:
· Şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başlayınca, limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıp
ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Kekin hazırlanması:
· Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle
çırpın.
· Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
· Elediğiniz unu, kabartma tozunu, vanilini ve irmiği
ekleyin. Karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
· Son olarak rendelenmiş havuçları ve portakal kabuğu
rendesini ekleyip karıştırın.
· Karışımı yağlanmış borcama dökün.
· Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika
pişirin. Kekin piştiğini, içine batırdığınız bir kürdanla kontrol
edebilirsiniz.
· Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, tamamen soğumuş
olan şerbeti dökün. Kekin şerbeti iyice çekmesi için biraz bekleyin.
· Kek şerbeti çekip soğuduktan sonra, ceviz, Antep
fıstığı ya da kaymak ile süsleyip servis yapabilirsiniz.