HAVUÇLU REVANİ TARİFİ

 

MALZEMELER:

(24 cm x 35 cm dikdörtgen borcam)

Kek İçin:

·       2 adet orta boy havuç (yaklaşık 200 gr, rendelenmiş)

·       1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

·       4 adet yumurta

·       1,5 su bardağı (275 gr) toz şeker

·       1,5 su bardağı (300 gr) yoğurt

·       1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ

·       1,5 su bardağı (165 gr) elenmiş un

·       1,5 su bardağı (230 gr) irmik

·       1,5 paket (15 gr) kabartma tozu

·       2 paket (10 gr) vanilin

Şerbet İçin:

·       3 su bardağı (600 ml) su

·       3 su bardağı (550 gr) toz şeker

·       1/2 limonun suyu 


YAPILIŞI:

Şerbetin hazırlanması:

·       Şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca, limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Kekin hazırlanması:

·       Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle çırpın.

·       Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

·       Elediğiniz unu, kabartma tozunu, vanilini ve irmiği ekleyin. Karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

·       Son olarak rendelenmiş havuçları ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

·       Karışımı yağlanmış borcama dökün.

·       Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin piştiğini, içine batırdığınız bir kürdanla kontrol edebilirsiniz.

·       Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, tamamen soğumuş olan şerbeti dökün. Kekin şerbeti iyice çekmesi için biraz bekleyin.

·       Kek şerbeti çekip soğuduktan sonra, ceviz, Antep fıstığı ya da kaymak ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.