MALZEMELER:
Toplar İçin:
·
1 su bardağı (185 gr) toz şeker
·
2,5 su bardağı (185 gr) Hindistan cevizi
·
1 paket (5 gr) vanilin
·
1 su bardağı + 1,5 yemek kaşığı (220 ml) süt
Çikolata
Kaplama İçin:
·
180 gr çikolata (bitter veya sütlü)
·
¾ çay bardağı (75
ml) süt kreması
YAPILIŞI:,
Topların hazırlanması:
·
Pişirme kabına 1 su bardağı (185 gr) toz şeker, 2,5 su
bardağı (185 gr) Hindistan cevizi ve 1 paket (5 gr) vanilin koyup çırpıcı ile
karıştırın. 1 su bardağı + 1,5 yemek kaşığı (220 ml) süt ekleyin ve orta ateşte
spatula ile ezerek pişirin.
·
Karışım toparlanıp şekil verilebilecek bir hamur
kıvamına gelince, ocaktan alıp, bir kaba aktarın ve kabın üzerini streç film
ile kapatıp soğumaya bırakın.
·
Soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
yuvarlayarak top şekli verin.
· Tüm karışımdan topları yapın ve bir tepsiye dizin. Ardından, bu topları
buzdolabına koyarak yaklaşık 30 dakika kadar sertleşmesini bekleyin.
Çikolata kaplanması:
·
Stafor (köpük) bir plakanın üzerine pişirme kağıdı
yerleştirip, kağıdı 4 tarafından kürdan batırıp plakaya sabitleyin.
·
180 gr sütlü veya bitter çikolatayı benmari usulü
eritmek için bir tencereye su koyun ve üzerine ısıya dayanıklı bir kase
yerleştirin. 180 gr çikolatayı ve ¾ çay
bardağı (75 ml) süt kremasını kaseye koyup, düşük ısıda eritin.
· Çikolata eridikten sonra, buzdolabında sertleşen Hindistan cevizli toplarına
kürdan batırıp, tek tek eritilmiş çikolataya batırın. Topları, stafor (köpük)
plakaya kürdan ile sabitleyerek, üzerlerindeki çikolataların düzgün olarak
donmasını sağlayabilirsiniz. Strafor plakanız yoksa, topları doğrudan pişirme
kağıdı üzerine yerleştirebilirsiniz.
· Çikolata kaplamanın sertleşmesi için yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.
Çikolata tamamen sertleştikten sonra, servis yapabilirsiniz.