ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI TARİFİ

 

MALZEMELER:

Toplar İçin:

·        1 su bardağı (185 gr) toz şeker

·        2,5 su bardağı (185 gr) Hindistan cevizi

·        1 paket (5 gr) vanilin

·        1 su bardağı + 1,5 yemek kaşığı (220 ml) süt

Çikolata Kaplama İçin:

·        180 gr çikolata (bitter veya sütlü)

·        ¾  çay bardağı (75 ml) süt kreması

 

YAPILIŞI:,

Topların hazırlanması:

·       Pişirme kabına 1 su bardağı (185 gr) toz şeker, 2,5 su bardağı (185 gr) Hindistan cevizi ve 1 paket (5 gr) vanilin koyup çırpıcı ile karıştırın. 1 su bardağı + 1,5 yemek kaşığı (220 ml) süt ekleyin ve orta ateşte spatula ile ezerek pişirin.

·       Karışım toparlanıp şekil verilebilecek bir hamur kıvamına gelince, ocaktan alıp, bir kaba aktarın ve kabın üzerini streç film ile kapatıp soğumaya bırakın.

·       Soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top şekli verin.

·       Tüm karışımdan topları yapın ve bir tepsiye dizin. Ardından, bu topları buzdolabına koyarak yaklaşık 30 dakika kadar sertleşmesini bekleyin.

Çikolata kaplanması:

·       Stafor (köpük) bir plakanın üzerine pişirme kağıdı yerleştirip, kağıdı 4 tarafından kürdan batırıp plakaya sabitleyin.

·       180 gr sütlü veya bitter çikolatayı benmari usulü eritmek için bir tencereye su koyun ve üzerine ısıya dayanıklı bir kase yerleştirin. 180 gr çikolatayı ve ¾  çay bardağı (75 ml) süt kremasını kaseye koyup, düşük ısıda eritin.

·       Çikolata eridikten sonra, buzdolabında sertleşen Hindistan cevizli toplarına kürdan batırıp, tek tek eritilmiş çikolataya batırın. Topları, stafor (köpük) plakaya kürdan ile sabitleyerek, üzerlerindeki çikolataların düzgün olarak donmasını sağlayabilirsiniz. Strafor plakanız yoksa, topları doğrudan pişirme kağıdı üzerine yerleştirebilirsiniz.

·       Çikolata kaplamanın sertleşmesi için yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. Çikolata tamamen sertleştikten sonra, servis yapabilirsiniz.

                    Afiyet olsun.