MALZEMELER
Kurabiye
için:
· 1 çay bardağı (60 gr) pudra şekeri
· 1 limon kabuğu rendesi
· 2 paket (10 gr) vanilin
· 1 tutam tuz
· 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
· 2 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
· 2,5 su bardağı( 250 gr) un
· 1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu
Beze
için:
· 3 adet yumurta akı (oda sıcaklığında)
· 1 çay kaşığı (2 gr) tuz
· 2 su bardağı (220 gr) pudra şekeri
· 1 paket (5 gr) vanilin
· 1 tatlı kaşığı (5 gr) mısır nişastası
· 1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri
için:
· 100 gr sütlü veya bitter çikolata
· 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması
YAPILIŞI:
Kurabiyenin
hazırlanması:
· Karıştırma kabına 1 çay bardağı (60 gr) pudra şekeri,
1 limon kabuğu rendesi, 2 paket (10 gr) vanilin, 1 tutam tuz ve oda
sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı koyup, mikserle karıştırın.
· Oda sıcaklığında beklemiş 2 adet yumurta sarısını tek
tek ekleyip karıştırmaya devam edin.
· 2,5 su bardağı( 250 gr) unu ve 1 çay kaşığı (3
gr) kabartma tozunu da ilave edip, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Un marka ve kaliteye göre farklılık gösterebileceği için kısım kısım kontrollü
olarak eklenmelidir.
· Hazırlanan hamuru buzdolabı poşetine yerleştirip, yarım
saat kadar buzdolabında bekletin.
· Soğuyan hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp,
merdane ile yaklaşık yarım cm kalınlığında açın.
· Yaklaşık 5 cm çapında bir hamur kesme aparatı ile (ya
da bir bardak ağzı ile) hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Kenarlardan çıkan
parçaları tekrar açıp kesin. Kestiğiniz hamurları pişirme kağıdı serilmiş fırın
tepsisine yerleştirin.
· Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15
dakika pişirin (kurabiyeler hafif beyaz kalmalı, çok kızarmasın) ve soğumaya
bırakın.
Bezenin
hazırlanması:
· Temiz ve kuru bir kaba 3 adet yumurta akını alın. 1
çay kaşığı (2 gr) tuz ekleyin ve mikserle düşük hızda çırpmaya başlayın.
Köpürmeye başlayınca 2 su bardağı (220 gr) pudra şekerini kısım kısım ekleyin.
· 1 paket (5 gr) vanilin, 1 tatlı kaşığı (5 gr) mısır
nişastası ekleyin ve mikserin hızını artırarak sert ve parlak bir kıvam alana
kadar (yaklaşık 7-10 dakika) çırpın.
· Son olarak da 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin ve
hazırlanan karışım, mikserin ucundan damlamayan bir kıvam alıncaya kadar çırpma
işlemine devam edin.
· Hazırladığınız merengi bir krema sıkma torbasına koyun
ve kurabiyelerin üzerine yuvarlak olarak sıkın.
· Bezelerin üzeri hafif sertleşene kadar kurabiyeleri 120
derecedeki fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Kurabiyelerin
tamamlanması:
· 100 gr çikolataya 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması
ekleyip
benmari usulü eritin (bir kabı sıcak su dolu başka bir
kabın üzerine koyarak).
· Soğuyan bezeli kurabiyelerin üstlerini erittiğiniz
çikolataya batırın. Üstlerini tercihinize bağlı olarak fındık kırığı, badem ya
da Hindistan cevizi ile süsleyin.
· Çikolata donduktan sonra kurabiyeleri servis
edebilirsiniz.