BEZELİ KURABİYE TARİFİ (ÇİKOLATA SOSLU)

 

MALZEMELER

Kurabiye için:

·       1 çay bardağı (60 gr) pudra şekeri

·       1 limon kabuğu rendesi

·       2 paket (10 gr) vanilin

·       1 tutam tuz

·       125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·       2 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında)

·       2,5 su bardağı( 250 gr) un

·       1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu

Beze için:

·       3 adet yumurta akı (oda sıcaklığında)

·       1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·       2 su bardağı (220 gr) pudra şekeri

·       1 paket (5 gr) vanilin

·       1 tatlı kaşığı (5 gr) mısır nişastası

·       1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için:

·       100 gr sütlü veya bitter çikolata

·       3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması

 

YAPILIŞI:

Kurabiyenin hazırlanması:

·       Karıştırma kabına 1 çay bardağı (60 gr) pudra şekeri, 1 limon kabuğu rendesi, 2 paket (10 gr) vanilin, 1 tutam tuz ve oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı koyup, mikserle karıştırın.

·       Oda sıcaklığında beklemiş 2 adet yumurta sarısını tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin.

·       2,5 su bardağı( 250 gr) unu ve 1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozunu da ilave edip, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Un marka ve kaliteye göre farklılık gösterebileceği için kısım kısım kontrollü olarak eklenmelidir.

·       Hazırlanan hamuru buzdolabı poşetine yerleştirip, yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

·       Soğuyan hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp, merdane ile yaklaşık yarım cm kalınlığında açın.

·       Yaklaşık 5 cm çapında bir hamur kesme aparatı ile (ya da bir bardak ağzı ile) hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Kenarlardan çıkan parçaları tekrar açıp kesin. Kestiğiniz hamurları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

·       Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin (kurabiyeler hafif beyaz kalmalı, çok kızarmasın) ve soğumaya bırakın.

Bezenin hazırlanması:

·       Temiz ve kuru bir kaba 3 adet yumurta akını alın. 1 çay kaşığı (2 gr) tuz ekleyin ve mikserle düşük hızda çırpmaya başlayın. Köpürmeye başlayınca 2 su bardağı (220 gr) pudra şekerini kısım kısım ekleyin.

·       1 paket (5 gr) vanilin, 1 tatlı kaşığı (5 gr) mısır nişastası ekleyin ve mikserin hızını artırarak sert ve parlak bir kıvam alana kadar (yaklaşık 7-10 dakika) çırpın.

·       Son olarak da 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin ve hazırlanan karışım, mikserin ucundan damlamayan bir kıvam alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.

·       Hazırladığınız merengi bir krema sıkma torbasına koyun ve kurabiyelerin üzerine yuvarlak olarak sıkın.

·       Bezelerin üzeri hafif sertleşene kadar kurabiyeleri 120 derecedeki fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirip soğumaya bırakın.

Kurabiyelerin tamamlanması:

·       100 gr çikolataya 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması ekleyip

benmari usulü eritin (bir kabı sıcak su dolu başka bir kabın üzerine koyarak).

·       Soğuyan bezeli kurabiyelerin üstlerini erittiğiniz çikolataya batırın. Üstlerini tercihinize bağlı olarak fındık kırığı, badem ya da Hindistan cevizi ile süsleyin.

·       Çikolata donduktan sonra kurabiyeleri servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun.