KREMALI ÜZÜMLÜ ÇÖREK TARİFİ

 

MALZEMELER

Hamur malzemeleri:

·       1 çay bardağı (100 ml) ılık süt

·       1 tatlı kaşığı (6 gr) kuru maya

·       ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker

·       1 adet yumurta

·       3 yemek kaşığı (45 gr) eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında)

·       1 paket (5 gr) toz vanilya

·       2,5 su bardağı (300 gr) elenmiş un

Krema malzemeleri:

·       2,5 çay bardağı (250 ml) süt

·       ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker

·       1 limon kabuğu rendesi

·       1 adet yumurta

·       1 yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası

·       1 tutam tuz

·       1 paket (5 gr) toz vanilya

·       100 gr kuru üzüm

Üstü için:

·       1 yumurtanın sarısı

·       1 yemek kaşığı süt

 

YAPILIŞI:

·       Karıştırma kabına 1 çay bardağı (100 ml) ılık süt, 1 tatlı kaşığı (6 gr) kuru maya, ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı (45 gr) eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında) ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup karıştırın.

·       Elenmiş 2,5 su bardağı (300 gr) un ekleyip, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun.

·       Kabın içini sıvı yağ ile hafifçe yağlayıp hamuru kaba aktarın ve hamurun üzerine de biraz sıvı yağ sürün. Kabın üstünü örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayabilirsiniz.

·       Pişirme kabına 2,5 çay bardağı (250 ml) sütü ve ½ çay bardağı (50 gr) toz şekeri koyup karıştırın. 1 adet yumurta, 1 limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası, 1 tutam tuz ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin.

·       Orta ateşte, koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Bir kaba aktarın ve kremanın yüzeyini streç film ile örtüp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·       Mayalanan hamuru un serpilen tezgahta tekrar yoğurun ve merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.

·       Hamurun üzerine, hazırlana kremayı yayın ve üzerine kuru üzümleri serpiştirin. Hamuru rulo şeklinde sarın.

·       Ruloyu 9 eşit parça halinde kesip, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerini örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın.

·         1 yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp üstlerine sürün.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirip servis yapın.

            Afiyet olsun.