MALZEMELER
Hamur
malzemeleri:
· 1 çay
bardağı (100 ml) ılık süt
· 1 tatlı
kaşığı (6 gr) kuru maya
· ½ çay
bardağı (50 gr) toz şeker
· 1 adet
yumurta
· 3 yemek
kaşığı (45 gr) eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında)
· 1 paket
(5 gr) toz vanilya
· 2,5 su
bardağı (300 gr) elenmiş un
Krema
malzemeleri:
· 2,5 çay
bardağı (250 ml) süt
· ½ çay
bardağı (50 gr) toz şeker
· 1 limon
kabuğu rendesi
· 1 adet
yumurta
· 1 yemek
kaşığı (15 gr) mısır nişastası
· 1 tutam
tuz
· 1 paket
(5 gr) toz vanilya
· 100 gr
kuru üzüm
Üstü için:
· 1
yumurtanın sarısı
· 1 yemek
kaşığı süt
YAPILIŞI:
·
Karıştırma
kabına 1 çay bardağı (100 ml) ılık süt, 1 tatlı kaşığı (6 gr) kuru maya, ½ çay
bardağı (50 gr) toz şeker, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı (45 gr) eritilmiş
tereyağı (oda sıcaklığında) ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup karıştırın.
·
Elenmiş
2,5 su bardağı (300 gr) un ekleyip, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun.
·
Kabın
içini sıvı yağ ile hafifçe yağlayıp hamuru kaba aktarın ve hamurun üzerine de
biraz sıvı yağ sürün. Kabın üstünü örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada
kremayı hazırlayabilirsiniz.
· Pişirme
kabına 2,5 çay bardağı (250 ml) sütü ve ½ çay bardağı (50 gr) toz şekeri koyup
karıştırın. 1 adet yumurta, 1 limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı (15 gr)
mısır nişastası, 1 tutam tuz ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin.
·
Orta
ateşte, koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Bir kaba aktarın ve
kremanın yüzeyini streç film ile örtüp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Mayalanan
hamuru un serpilen tezgahta tekrar yoğurun ve merdane ile dikdörtgen şeklinde
açın.
·
Hamurun
üzerine, hazırlana kremayı yayın ve üzerine kuru üzümleri serpiştirin. Hamuru
rulo şeklinde sarın.
·
Ruloyu
9 eşit parça halinde kesip, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin.
Üstlerini örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın.
·
1 yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sütü
karıştırıp üstlerine sürün.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üstleri kızarana kadar,
yaklaşık 25 dakika pişirip servis yapın.