MALZEMELER
Hamur için:
- 1 çay bardağı (100 ml) ılık
süt
- 1 çay bardağı (100 ml) ılık su
- 3 yemek kaşığı (45 gr)
toz şeker
- 1 paket (10 gr) kuru maya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı (50 gr)
tereyağı – oda sıcaklığında
yumuşamış
- 1 tatlı kaşığı (5 gr) bal
- 3 su bardağı (370 gr) un
- 1 çay kaşığı (2 gr) tuz
- 1 adet yumurta (oda
sıcaklığında)
Kreması için:
- 2 su bardağı (400 ml) süt
- 2 yemek kaşığı (20 gr)
un
- 2 yemek kaşığı (20 gr)
mısır nişastası
- 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket (5 gr) vanilin
- 1 yemek kaşığı (15 gr)
tereyağı
- 2 paket (toplam: 150 gr) toz kremşanti
- 1 çay bardağı (100 ml) süt kreması (%35 yağlı)
Dolgu için:
- 2-3 adet (yaklaşık 400 gr) muz
Üzeri için:
- Pudra şekeri
YAPILIŞI
1. Hamurun
hazırlanması:
1. Bir kaba ılık sütü, ılık suyu, toz şekeri ve kuru mayayı koyup karıştırın.
10 dakika bekletin.
2. 1 portakalın kabuğunu rendeleyin.
3. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına portakal kabuğu rendesini ve balı
ekleyip karıştırın.
4. Derin bir kaba elenmiş unu ve tuzu koyup karıştırın. Ortasını havuz
şeklinde açın ve hazırlanan mayayı ve oda sıcaklığında beklemiş 1 adet
yumurtayı ekleyip, hamuru yoğurmaya başlayın. Bir süre yoğurduktan sonra,
hamuru un serpilen tezgaha aktarıp, hazırladığınız tereyağı karışımını
ekleyerek, yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
5. Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
6. Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayarak top şekli
verin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerini temiz bir bezle
örtüp 15-20 dakika daha dinlendirin.
7. Bir fırça yardımıyla üstlerine süt sürün. Önceden 180°C ısıtılmış fırında,
üzeri hafifçe kızarana kadar (15-20 dakika) pişirin ve soğumaya bırakın.
2. Kremanın
hazırlanması:
1. Süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Orta
ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
2. Ocaktan almadan önce vanilini ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
3. Kremayı bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kaplayarak (kabuk tutmaması
için) soğumaya bırakın.
4. 2 paket toz kremşantiye, 1 çay bardağı süt kremasını ekleyip mikser ile
iyice karıştırın. Önceden hazırladığınız soğumuş kremaya ilave edip
karıştırmaya devam edin. Hazırlanan kremayı buzdolabında muhafaza edin.
3. Pastaların tamamlanması:
1. Soğuyan hamurları ortadan ikiye kesin.
2. Muzları halka şeklinde doğrayın.
3. Soğuyan kremayı bir sıkma torbasına doldurun ve her hamurun içine sıkın. Dilimlenmiş
muzları kremanın üzerine yerleştirin, ardından üst parçaları yerleştirin.
4. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.