ALMAN PASTASI (PORSİYONLUK)

 

MALZEMELER

Hamur için:

  • 1 çay bardağı (100 ml) ılık süt
  • 1 çay bardağı (100 ml) ılık su
  • 3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker
  • 1 paket (10 gr) kuru maya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı – oda sıcaklığında yumuşamış
  • 1 tatlı kaşığı (5 gr) bal
  • 3 su bardağı (370 gr) un
  • 1 çay kaşığı (2 gr) tuz
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Kreması için:

  • 2 su bardağı (400 ml) süt
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) un
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
  • 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket (5 gr) vanilin
  • 1 yemek kaşığı (15 gr) tereyağı
  • 2 paket (toplam: 150 gr) toz kremşanti
  • 1 çay bardağı (100 ml) süt kreması (%35 yağlı)

Dolgu için:

  • 2-3 adet (yaklaşık 400 gr) muz

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

 

YAPILIŞI


1. Hamurun hazırlanması:

1.     Bir kaba ılık sütü, ılık suyu, toz şekeri ve kuru mayayı koyup karıştırın. 10 dakika bekletin.

2.    1 portakalın kabuğunu rendeleyin.

3.    Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına portakal kabuğu rendesini ve balı ekleyip karıştırın.

4.    Derin bir kaba elenmiş unu ve tuzu koyup karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve hazırlanan mayayı ve oda sıcaklığında beklemiş 1 adet yumurtayı ekleyip, hamuru yoğurmaya başlayın. Bir süre yoğurduktan sonra, hamuru un serpilen tezgaha aktarıp, hazırladığınız tereyağı karışımını ekleyerek, yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

5.    Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.

6.    Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayarak top şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 15-20 dakika daha dinlendirin.

7.    Bir fırça yardımıyla üstlerine süt sürün. Önceden 180°C ısıtılmış fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar (15-20 dakika) pişirin ve soğumaya bırakın.

2. Kremanın hazırlanması:

1.     Süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

2.    Ocaktan almadan önce vanilini ve tereyağını ekleyerek karıştırın.

3.    Kremayı bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kaplayarak (kabuk tutmaması için) soğumaya bırakın.

4.    2 paket toz kremşantiye, 1 çay bardağı süt kremasını ekleyip mikser ile iyice karıştırın. Önceden hazırladığınız soğumuş kremaya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırlanan kremayı buzdolabında muhafaza edin.

3. Pastaların tamamlanması:

1.     Soğuyan hamurları ortadan ikiye kesin.

2.    Muzları halka şeklinde doğrayın.

3.    Soğuyan kremayı bir sıkma torbasına doldurun ve her hamurun içine sıkın. Dilimlenmiş muzları kremanın üzerine yerleştirin, ardından üst parçaları yerleştirin.

4.    Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Afiyet olsun.