MALZEMELER
Hamur
malzemeleri:
· 1 çay
bardağı (100 ml) süt
· 1 tutam
tuz
· 1,5 su
bardağı (165 gr) un
· 1,5
yemek kaşığı (20 ml) eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında)
İç
malzemeleri:
· 2 adet
haşlanmış küçük boy patates (200 gr)
· Tuz
· Karabiber
· 1 yemek
kaşığı (15 gr) mayonez
· 3 dilim
pastırma (minik doğranmış)
· 200 gr
mozzarella peyniri (rendelenmiş)
HAZIRLANMASI:
·
Karıştırma
kabına 1 çay bardağı (100 ml) süt, 1 tutam tuz ve 1,5 su bardağı (165 gr) un
koyup karıştırın. Oda sıcaklığındaki 1,5 yemek kaşığı (20 ml) eritilmiş tereyağını
da ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar
buzdolabında bekletin. Bu arada iç malzemeleri hazırlayın.
·
Haşlanmış
2 küçük patatesi ezip püre haline getirin ve tuz ve karabiber ile tatlandırın. 1
yemek kaşığı (15 gr) mayonez ve minik parçalar halinde doğranmış 3 dilim
pastırmayı ekleyip karıştırın.
·
Buzdolabında
soğuyan hamuru, un serpilen tezgahın üzerine aktarın. Merdane ile yaklaşık 30
cm çapında ince ve yuvarlak bir hamur açın.
·
Hamurun
orta kısmına rendelenmiş mozzarella peynirinin yarısını (100 gr) koyun ve
hazırladığınız patatesli iç malzemeyi peynirin üzerine aktarın. Peynirin kalan
kısmını da (100 gr) iç malzemenin üzerine serpiştirin.
·
Hamurun
kenarlarını yukarı kaldırıp pililer şeklinde toplayın ve uçları torba gibi
yukarıda birleştirip, hamurun üzerine yapıştırın. Yapıştırılan kısım alta
gelecek şekilde hamuru tezgaha koyun ve merdane ile üzerinden hafifçe geçerek
biraz incelip genişlemesini sağlayın.
·
Tavayı
sıvı yağ ile yağlayın ve hamuru tavaya aktarın. Hamurun üzerine de biraz yağ
sürün ve kenarlara doğru hafifçe esneterek hamurun tavanın boyutunda
genişlemesini sağlayın.
·
Tavanın
üzerine bir kapak kapatın ve orta ısıda, her iki tarafını da çevirerek
(yaklaşık 5-6 dakika kadar) pişirin.