TAVADA KOLAY BÖREK TARİFİ

 

MALZEMELER 

Hamur malzemeleri:

·       1 çay bardağı (100 ml) süt

·       1 tutam tuz

·       1,5 su bardağı (165 gr) un

·       1,5 yemek kaşığı (20 ml) eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında)

İç malzemeleri:

·       2 adet haşlanmış küçük boy patates (200 gr)

·       Tuz

·       Karabiber

·       1 yemek kaşığı (15 gr) mayonez

·       3 dilim pastırma (minik doğranmış)

·       200 gr mozzarella peyniri (rendelenmiş)

 

HAZIRLANMASI:

·       Karıştırma kabına 1 çay bardağı (100 ml) süt, 1 tutam tuz ve 1,5 su bardağı (165 gr) un koyup karıştırın. Oda sıcaklığındaki 1,5 yemek kaşığı (20 ml) eritilmiş tereyağını da ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu arada iç malzemeleri hazırlayın.

·       Haşlanmış 2 küçük patatesi ezip püre haline getirin ve tuz ve karabiber ile tatlandırın. 1 yemek kaşığı (15 gr) mayonez ve minik parçalar halinde doğranmış 3 dilim pastırmayı ekleyip karıştırın.

·       Buzdolabında soğuyan hamuru, un serpilen tezgahın üzerine aktarın. Merdane ile yaklaşık 30 cm çapında ince ve yuvarlak bir hamur açın.

·       Hamurun orta kısmına rendelenmiş mozzarella peynirinin yarısını (100 gr) koyun ve hazırladığınız patatesli iç malzemeyi peynirin üzerine aktarın. Peynirin kalan kısmını da (100 gr) iç malzemenin üzerine serpiştirin.

·       Hamurun kenarlarını yukarı kaldırıp pililer şeklinde toplayın ve uçları torba gibi yukarıda birleştirip, hamurun üzerine yapıştırın. Yapıştırılan kısım alta gelecek şekilde hamuru tezgaha koyun ve merdane ile üzerinden hafifçe geçerek biraz incelip genişlemesini sağlayın.

·       Tavayı sıvı yağ ile yağlayın ve hamuru tavaya aktarın. Hamurun üzerine de biraz yağ sürün ve kenarlara doğru hafifçe esneterek hamurun tavanın boyutunda genişlemesini sağlayın.

·       Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve orta ısıda, her iki tarafını da çevirerek (yaklaşık 5-6 dakika kadar) pişirin.

            Afiyet olsun.