MALZEMELER
Hamuru için:
· 5 adet yumurta
· ¾ su bardağı (150 ml) süt
· ¾ su bardağı (150 ml) su
· 145 gr tereyağı
· ½ tatlı kaşığı (3 gr) toz şeker
· ½ tatlı kaşığı (3 gr) tuz
· 1,5 su bardağı (180 gr) elenmiş un
Krema
için:
· 2 su bardağı (400 ml) tam yağlı süt
· 3 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası
· 3 yemek kaşığı (50 gr) pudra şekeri
· 2 adet yumurta
· 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker
· 1 tutam tuz
· 4 yemek kaşığı (60 gr) soğuk tereyağı
· 1 su bardağı (200 ml) süt kreması
· 1 paket (5 gr) toz vanilya
· 80 gr sütlü çikolata
Üstü
için:
· 100 gr bitter ya da sütlü çikolata
· ½ çay bardağı (50 ml) süt kreması
HAZIRLANMASI
Hamurun hazırlanması:
· Pişirme kabına ¾ su bardağı (150 ml) süt , ¾ su
bardağı (150 ml) su, 145 gr tereyağı, ½ tatlı kaşığı (3 gr) toz şeker ve ½
tatlı kaşığı (3 gr) tuz koyup karıştırın.
· Ocağa koyun ve orta ateşte kaynatın. Kaynayınca 1,5 su
bardağı (180 gr) elenmiş unu bir seferde ekleyin ve tahta bir kaşıkla, kısık
ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanıp, pişirme kabının tabanına
yapışmayan bir kıvam aldığında ocaktan alın (dibinin tutmamasına dikkat edin).
Hamurun ılık hale gelmesini bekleyin.
· Ilık hale gelen hamura, 5 adet yumurtayı teker teker ekleyerek
mikserin en düşük devrinde iyice karıştırın.
· Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve hazırlanan
yumuşak hamuru, krema sıkma torbası ile, her biri yaklaşık 4 cm çapında
kubbeler şeklinde ve aralıklı olarak sıkın (fırında 3-4 kat hacim
kazanacağından birbirine yapışmaması için).
· Parmağınızı suya batırıp hamurun sivri kalmış uçlarını
düzeltin.
· Önceden 200 dereceye ısıtılan fırında 25 dakika
pişirin ve kabarmalarını izleyin. Hamurlar iyice kabarıp üstleri hafif
kahverengileşmeye başlayınca, ısıyı 175 dereceye düşürün ve 10 dakika daha
pişirip fırından çıkarın.
· İyice pişen hamurların iki ucuna, sivri uçlu bir bıçak
ya da uzun bir kürdan ile minik birer delik açın.
· İçlerinin iyice kuruması için, ısısı kapatılan fırına
hamurlarınızı tekrar koyun ve kapağını biraz aralık bırakıp 10 dakika daha
fırında bekletin.
· Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremanın
hazırlanması:
· Karıştırma kabına 3 yemek kaşığı (40 gr) mısır
nişastası, 3 yemek kaşığı (50 gr) pudra şekeri ve ½ su bardağı (100 ml) süt koyup
çırpıcı ile karıştırın. 2 adet yumurtayı ilave edip, pürüzsüz hale gelene kadar
çırpıcı ile iyice karıştırın.
· Bir pişirme kabına, kalan 1,5 su bardağı (300 ml)
sütü, 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker ve 1 tutam tuz koyup orta ateşte ısıtın
(tam kaynatmayın).
· Kenarlar ve ortada kabarcıklar oluştuğunda, sütten 1-2
kepçe kadar kısmını alıp, ilk hazırladığınız yumurtalı karışıma ekleyip
karıştırın ve tekrar kaynayan süte ekleyin. Koyulaşana kadar, hızlı hızlı
karıştırarak pişirip, ocaktan alın.
· Hazırlanan kremayı tel süzgeçten geçirip bir kaba
aktarın.
· 80 gr sütlü çikolatayı rendeleyin ve Krema henüz
sıcakken, ekleyip mikserle iyice karıştırın.
· 4 yemek kaşığı (60 gr) soğuk tereyağını da karışıma kısım
kısım ekleyerek karıştırmaya devam edin.
· Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Üzerinde kaymak
tabakası oluşmaması için, kabın üzerini streç film ile kapatın (streç film,
kremanın yüzeyine tamamen değmelidir). Sonra kremayı buzdolabına koyun.
· 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ile 1 paket (5 gr)
toz vanilyayı çırpın. Önceden hazırladığınız soğumuş kremanıza ekleyip
karıştırın.
· Kremanın biraz sertleşmesi için bir süre buzdolabında
bekletin.
Pastaların
tamamlanması:
· Bir bıçak ile hamur toplarını ortadan (üste yakın
olarak) kesin.
· Hazırlanan kremayı topların içine krema sıkma torbası
ya da bir kaşıkla, üstten biraz taşacak şekilde yerleştirin.
· Hamurların kestiğiniz üst parçalarını, bein marie
usulü ile eritilmiş 100 gr çikolata (sütlü ya da bitter) ve ½ çay bardağı (50
ml) süt kreması karışımına batırın ve şapka gibi pastaların üstlerine yerleştirin.
· Buzdolabında soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.