ALMANYA’NIN POPÜLER PASTASI - ELMALI PASTA TARİFİ

MALZEMELER


Dolgu için:

·       3 adet elma

·       ½ limonun suyu

·       3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker

·       2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı

·       1 tatlı kaşığı (4 gr) toz tarçın

·       100 gr ceviz (küçük parçalar halinde kesilmiş)

Hamuru için:

·       3 adet yumurta

·       Bir tutam tuz

·       ½ su bardağı (90 gr) toz şeker

·       ½ su bardağı (100 ml) sıvı yağ

·       ¾ çay bardağı (70 ml) süt

·       1 + ¾ su bardağı (200 gr) un

·       1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozu

·       2 paket (10 gr) toz vanilya

Krema için:

·       2 adet yumurta

·       3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker

·       2,5 su bardağı (500 ml) süt

·       3 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası

Keki ıslatmak için:

·       Süt

Üstü için:

·       Ceviz

 

HAZIRLANMASI

Dolgunun hazırlanması:

·       3 Adet elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Küpler halinde doğrayıp,  bir kaba aktarın.

·       Yarım limonun suyunu ve 3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker ekleyip iyice karıştırın.

·       Pişirme kabına 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı koyup eritin ve elmaları ekleyip üstüne bir tatlı kaşığı kadar tarçın serpin. 9-10 dakika kadar karıştırarak pişirdikten sonra bir kaba aktarıp, soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanması:

·       Karıştırma kabına 3 adet yumurta ve bir tutam tuz koyup çırpın. ½ su bardağı (90 gr) toz şeker, ½ su bardağı (100 ml) sıvı yağ ve ¾ çay bardağı (70 ml) süt ekleyip çırpmaya devam edin.

·       Sıvı karışımın üzerine 1 + ¾ su bardağı (200 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozunu ve 2 paket (10 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.

·       Soğuyan elmalı dolguyu ve küçük parçalar halinde kesilmiş 100 gr cevizi karışıma ekleyin ve karıştırın.

·       Hazırlanan kek hamurunu, içi pişirme kağıdı ile kaplanmış 24 cm çapındaki kek kalıbına aktarın ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

·       Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kremanın hazırlanması: 

·       Pişirme kabına 2 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker koyup çırpın. 2,5 su bardağı (500 ml) süt ve 3 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası ekleyip karıştırın. Orta ateşte, karışım koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

·       Bir kaba aktarıp üzerini streç film ile kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Pastaların tamamlanması:

·       Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın.

·       Üzerine fırça ile biraz süt sürüp kekin nemlenmesini sağlayın.

·       Hazırladığınız kremayı üzerine yayıp düzeltin. Üzerini iri dövülmüş cevizlerle süsleyin.

·        2-3 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.

               Afiyet olsun.