MALZEMELER
Dolgu için:
· 3 adet elma
· ½ limonun suyu
· 3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker
· 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı
·
1 tatlı kaşığı (4 gr) toz tarçın
·
100 gr ceviz (küçük parçalar halinde
kesilmiş)
Hamuru
için:
· 3 adet yumurta
· Bir tutam tuz
· ½ su bardağı (90 gr) toz şeker
· ½ su bardağı (100 ml) sıvı yağ
· ¾ çay bardağı (70 ml) süt
· 1 + ¾ su bardağı (200 gr) un
· 1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozu
· 2 paket (10 gr) toz vanilya
Krema için:
· 2 adet yumurta
· 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker
· 2,5 su bardağı (500 ml) süt
· 3 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası
Keki
ıslatmak için:
· Süt
Üstü
için:
· Ceviz
HAZIRLANMASI
Dolgunun hazırlanması:
·
3 Adet elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Küpler
halinde doğrayıp, bir kaba aktarın.
·
Yarım limonun suyunu ve 3 yemek
kaşığı (45 gr) toz şeker ekleyip iyice karıştırın.
·
Pişirme kabına 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı koyup eritin ve
elmaları ekleyip üstüne bir tatlı kaşığı kadar tarçın serpin. 9-10 dakika kadar
karıştırarak pişirdikten sonra bir kaba aktarıp, soğumaya bırakın.
Hamurun
hazırlanması:
· Karıştırma kabına 3 adet
yumurta ve bir tutam tuz koyup çırpın. ½ su bardağı (90 gr) toz şeker, ½ su
bardağı (100 ml) sıvı yağ ve ¾ çay bardağı (70 ml) süt ekleyip çırpmaya devam
edin.
· Sıvı karışımın üzerine 1
+ ¾ su bardağı (200 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozunu ve 2 paket
(10 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar
spatula ile karıştırın.
· Soğuyan elmalı dolguyu ve küçük parçalar halinde kesilmiş
100 gr cevizi karışıma ekleyin ve karıştırın.
· Hazırlanan kek hamurunu, içi pişirme kağıdı ile
kaplanmış 24 cm çapındaki kek kalıbına aktarın ve önceden 180 dereceye ısıtılan
fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
· Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kremanın
hazırlanması:
· Pişirme kabına 2
adet yumurta ve 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker koyup çırpın. 2,5 su bardağı
(500 ml) süt ve 3 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası ekleyip karıştırın. Orta
ateşte, karışım koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·
Bir kaba aktarıp üzerini streç film ile
kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Pastaların
tamamlanması:
· Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın.
· Üzerine fırça ile biraz süt sürüp kekin nemlenmesini
sağlayın.
· Hazırladığınız kremayı üzerine yayıp düzeltin. Üzerini
iri dövülmüş cevizlerle süsleyin.
·
2-3 saat buzdolabında bekletin ve servis
yapın.