YOĞURTLU KEK TARİFİ

 

MALZEMELER:

·       22 cm çapında kelepçeli kek kalıbı

·       6 adet yumurta

·       12 yemek kaşığı (180 gr) toz şeker (6 yemek kaşığı (90 gr) yumurta sarıları ve 6 yemek kaşığı (90 gr) da yumurta akları için)

·       ½  su bardağı (55 gr) mısır nişastası

·       1,5 tatlı kaşığı (8 gr) toz vanilya

·       1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozu

·        2,5 su bardağı (500 gr) süzme yoğurt

·       1 tutam tuz

YAPILIŞI:

·       22 cm çapında kelepçeli kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın.

·       6 adet yumurtanın akları ile sarılarını ayırıp ayrı kaplara koyun.

·       Karıştırma kabına, ayırdığınız yumurta sarılarını ve 6 yemek kaşığı (90 gr) toz şekeri koyup mikserle çırpın.

·       ½ su bardağı (55 gr) mısır nişastası, 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) toz vanilya ve 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin.

·       Karışıma 2,5 su badağı (500 gr) süzme yoğurt ilave edin ve bir tel çırpıcı ile karıştırın.

·       Diğer kaba koyduğunuz 6 adet yumurta akına, 1 tutam tuz ekleyin ve mikserle köpürene kadar çırpın. 6 yemek kaşığı (90 gr) toz şekeri kısım kısım ekleyip, mikserin ucundan damlamayan parlak bir köpük haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin.

·       Hazırladığınız bu karışımı, ilk hazırladığınız karışıma kısım kısım ekleyip, spatula ile karıştırın.

·       Karışımı kek kalıbına aktarın ve hava kabarcıklarının çıkması için kalıbı birkaç kez tezgaha vurun.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, 45 dakika kadar pişirip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonra da en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.

·       Servis öncesi kekinizin üzerine pudra şekeri serpin. Tercihinize bağlı olarak dilimlerin üzerine meyve sosu da gezdirebilirsiniz.

            Afiyet Olsun.