MALZEMELER:
· 22 cm
çapında kelepçeli kek kalıbı
· 6 adet
yumurta
· 12
yemek kaşığı (180 gr) toz şeker (6 yemek kaşığı (90 gr) yumurta sarıları ve 6
yemek kaşığı (90 gr) da yumurta akları için)
· ½ su bardağı (55 gr) mısır nişastası
· 1,5 tatlı
kaşığı (8 gr) toz vanilya
· 1,5
tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozu
· 2,5 su bardağı (500 gr) süzme yoğurt
· 1 tutam
tuz
YAPILIŞI:
· 22 cm
çapında kelepçeli kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın.
· 6 adet
yumurtanın akları ile sarılarını ayırıp ayrı kaplara koyun.
· Karıştırma
kabına, ayırdığınız yumurta sarılarını ve 6 yemek kaşığı (90 gr) toz şekeri
koyup mikserle çırpın.
· ½ su
bardağı (55 gr) mısır nişastası, 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) toz vanilya ve 1,5
tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin.
· Karışıma
2,5 su badağı (500 gr) süzme yoğurt ilave edin ve bir tel çırpıcı ile
karıştırın.
· Diğer
kaba koyduğunuz 6 adet yumurta akına, 1 tutam tuz ekleyin ve mikserle köpürene
kadar çırpın. 6 yemek kaşığı (90 gr) toz şekeri kısım kısım ekleyip, mikserin
ucundan damlamayan parlak bir köpük haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
· Hazırladığınız
bu karışımı, ilk hazırladığınız karışıma kısım kısım ekleyip, spatula ile
karıştırın.
· Karışımı
kek kalıbına aktarın ve hava kabarcıklarının çıkması için kalıbı birkaç kez
tezgaha vurun.
· Önceden
180 dereceye ısıtılan fırında, 45 dakika kadar pişirip oda sıcaklığında
soğumaya bırakın. Sonra da en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
· Servis
öncesi kekinizin üzerine pudra şekeri serpin. Tercihinize bağlı olarak
dilimlerin üzerine meyve sosu da gezdirebilirsiniz.