LANDÖŞE (ESRON) KURABİYESİ TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        125 gr tereyağı

·        1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (125 gr) pudra şekeri

·        2 adet yumurta

·        2 su bardağı (225 gr) un

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1 tutam tuz

·        ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu

Arasına sürmek için:

·        Marmelat, reçel ya da çikolatalı fındık kreması

Süslemek için (tercihe bağlı):

·        Eritilmiş çikolata, marmelat, fındık kırığı, Hindistan cevizi, Antep fıstığı, pasta süsü

 

YAPILIŞI:

·        Fırın tepsisini yağlayıp, pişirme kağıdı yerleştirin.

·        Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı ile 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (125 gr) pudra şekerini, köpürünceye kadar, birlikte çırpın.

·        2 adet yumurtayı tek tek ilave edip, çırpmaya devam edin.

·        2 su bardağı (225 gr) un, 1 paket (5 gr) toz vanilya, 1 tutam tuz ve ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.

·        Hazırlanan hamuru, tırtıklı uç takılmış krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, aralarında mesafe bırakarak, parmak uzunluğunda şeritler halinde sıkın.

·        Önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında, 15 dakika kadar pişirip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        Soğuyan kurabiyelerin aralarına, tercihe bağlı olarak, marmelat, reçel ya da çikolatalı fındık kreması sürüp, birbirine yapıştırın.

·        Kurabiyelerin uç kısımlarını eritilmiş çikolataya batırın ve fındık kırığı, pasta süsü, Antep fıstığı tozu gibi malzemelere bulayıp süsleyin.

                Afiyet Olsun.