MALZEMELER:
·
125 gr tereyağı
·
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (125 gr) pudra
şekeri
·
2 adet yumurta
·
2 su bardağı (225 gr) un
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 tutam tuz
·
½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu
Arasına sürmek için:
·
Marmelat, reçel ya da çikolatalı fındık kreması
Süslemek için (tercihe bağlı):
·
Eritilmiş çikolata, marmelat, fındık kırığı,
Hindistan cevizi, Antep fıstığı, pasta süsü
YAPILIŞI:
·
Fırın tepsisini yağlayıp, pişirme kağıdı
yerleştirin.
·
Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı ile 1
su bardağı + 1 yemek kaşığı (125 gr) pudra şekerini, köpürünceye kadar,
birlikte çırpın.
·
2 adet yumurtayı tek tek ilave edip, çırpmaya
devam edin.
·
2 su bardağı (225 gr) un, 1 paket (5 gr) toz
vanilya, 1 tutam tuz ve ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu ekleyip, malzemeler
bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.
·
Hazırlanan hamuru, tırtıklı uç takılmış krema
sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, aralarında
mesafe bırakarak, parmak uzunluğunda şeritler halinde sıkın.
·
Önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında,
15 dakika kadar pişirip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Soğuyan kurabiyelerin aralarına, tercihe bağlı
olarak, marmelat, reçel ya da çikolatalı fındık kreması sürüp, birbirine
yapıştırın.
·
Kurabiyelerin uç kısımlarını eritilmiş
çikolataya batırın ve fındık kırığı, pasta süsü, Antep fıstığı tozu gibi
malzemelere bulayıp süsleyin.