MALZEMELER
Hamur
için:
· 1 çay
bardağı (100 ml) ılık süt
· 1 tatlı
kaşığı (5 gr) toz şeker
· 1 tatlı
kaşığı (5 gr) kuru maya
· 1 çay
bardağı (115 gr) yoğurt
· 1 çay
bardağı (100 ml) sıvı yağ
· 1
yumurtanın akı
· 1 tatlı
kaşığı (4 gr) tuz
· 3 su
bardağı (355 gr) un
İç
harcı için:
· 150 gr
lor peyniri
· 100 gr
labne peyniri
· ¼ demet
maydanoz (ince doğranmış)
· Tuz,
karabiber, kırmızı pul biber
Üstü
için:
· 1
yumurtanın sarısı
· 1 tatlı
kaşığı süt
· Susam
YAPILIŞI:
·
Karıştırma
kabına 1 çay bardağı (100 ml) ılık sütü, 1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şekeri ve 1
tatlı kaşığı (5 gr) kuru mayayı koyup karıştırın. 10 dakika kadar mayanın aktif
hale gelmesini bekleyin.
·
1
çay bardağı (115 gr) yoğurt, 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağı, 1 yumurtanın akını
ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) tuzu ekleyin. 3 su bardağı (355 gr) unu kontrollü
olarak ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurun. Kabın üzerini örtüp 1 saat
mayalanmaya bırakın. Bu arada poğaçanın iç harcını hazırlamaya başlayın.
·
Bir
kaba 150 gr lor peyniri, 100 gr labne peyniri, ince doğranmış ¼ demet
maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi koyup iyice karıştırın.
·
Mayalanıp
hacim kazanan hamuru 12 eşit parçaya bölün. Parçaları avucunuzda yuvarlayarak
bezeler oluşturun ve üstlerini örtün.
·
Her
bir bezeden ince, oval hamurlar açın. Hazırladığınız iç harcını açtığınız
hamurların üstlerine paylaştırın ve hamurları videoda görülen şekilde kapatıp
şekil verin.
·
Poğaçaları
tepsiye yerleştirip üstlerini örtün ve 20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
·
1
yumurta sarısı ile bir tatlı kaşığı sütü karıştırıp üstlerine sürün. Susam
serpin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üstleri kızarana kadar,
yaklaşık 30 dakika pişirip servis yapın.