LABNE PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

 

MALZEMELER

Hamur için:

·       1 çay bardağı (100 ml) ılık süt

·       1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şeker

·       1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya

·       1 çay bardağı (115 gr) yoğurt

·       1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ

·       1 yumurtanın akı

·       1 tatlı kaşığı (4 gr) tuz

·       3 su bardağı (355 gr) un

İç harcı için:

·       150 gr lor peyniri

·       100 gr labne peyniri

·       ¼ demet maydanoz (ince doğranmış)

·       Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Üstü için:

·       1 yumurtanın sarısı

·       1 tatlı kaşığı süt

·       Susam


YAPILIŞI:

·       Karıştırma kabına 1 çay bardağı (100 ml) ılık sütü, 1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şekeri ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru mayayı koyup karıştırın. 10 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.

·       1 çay bardağı (115 gr) yoğurt, 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağı, 1 yumurtanın akını ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) tuzu ekleyin. 3 su bardağı (355 gr) unu kontrollü olarak ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurun. Kabın üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada poğaçanın iç harcını hazırlamaya başlayın.

·       Bir kaba 150 gr lor peyniri, 100 gr labne peyniri, ince doğranmış ¼ demet maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi koyup iyice karıştırın.

·       Mayalanıp hacim kazanan hamuru 12 eşit parçaya bölün. Parçaları avucunuzda yuvarlayarak bezeler oluşturun ve üstlerini örtün.

·       Her bir bezeden ince, oval hamurlar açın. Hazırladığınız iç harcını açtığınız hamurların üstlerine paylaştırın ve hamurları videoda görülen şekilde kapatıp şekil verin.

·       Poğaçaları tepsiye yerleştirip üstlerini örtün ve 20 dakika daha mayalanmaya bırakın.

·       1 yumurta sarısı ile bir tatlı kaşığı sütü karıştırıp üstlerine sürün. Susam serpin.

·       Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirip servis yapın.

            Afiyet olsun.