FIRIN YOK, YOĞURMAK YOK !!! TENCERE YA DA TAVADA SÜNGER GİBİ EKMEK YAPIMI – En Kolay Ekmek Tarifi

 

MALZEMELER:

·        3 su bardağı (350 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (6 gr) instant kuru maya

·        1 tatlı kaşığı (6 gr) tuz

·        1 tatlı kaşığı (6 gr) toz şeker

·        1,5 su bardağı (300 ml) ılık su

·        2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı

(28 cm çapında tava ya da pilav tenceresi)

YAPILIŞI:

·        Karıştırma kabına 3 su bardağı (350 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (6 gr) instant kuru mayayı, 1 tatlı kaşığı (6 gr) tuzu birlikte eleyin.

·        1 tatlı kaşığı (6 gr) toz şeker ve 1,5 su bardağı (300 ml) ılık su ilave edip karıştırın.

·        Kabın üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.

·        Tencereyi 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile yağlayın.

·        Mayalanan hamurun üzerine biraz un serpin ve hamuru yağladığınız tencereye aktarın. Bir spatula yardımıyla tabana yayın ve üzerine kapak kapatıp, 45 dakika daha mayalanmaya bırakın.

·        Tencereyi ocağa koyup, kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak, hamurun altı kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.

·        Altı kızarınca, ekmeği ters çevirip, üzerindeki kapağı alın ve üstü açık olarak diğer tarafını da 5 dakika kadar pişirin.

·        İlk sıcaklığı geçince servis yapın.

            Afiyet Olsun.