MALZEMELER:
·
3 su bardağı (350 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) instant kuru maya
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) tuz
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) toz şeker
·
1,5 su bardağı (300 ml) ılık su
·
2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
(28 cm çapında tava ya da pilav
tenceresi)
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabına 3 su bardağı (350 gr) unu, 1
tatlı kaşığı (6 gr) instant kuru mayayı, 1 tatlı kaşığı (6 gr) tuzu birlikte
eleyin.
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) toz şeker ve 1,5 su
bardağı (300 ml) ılık su ilave edip karıştırın.
·
Kabın üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
·
Tencereyi 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile
yağlayın.
·
Mayalanan hamurun üzerine biraz un serpin ve
hamuru yağladığınız tencereye aktarın. Bir spatula yardımıyla tabana yayın ve
üzerine kapak kapatıp, 45 dakika daha mayalanmaya bırakın.
·
Tencereyi ocağa koyup, kısık ateşte ve kapağı
kapalı olarak, hamurun altı kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
·
Altı kızarınca, ekmeği ters çevirip, üzerindeki
kapağı alın ve üstü açık olarak diğer tarafını da 5 dakika kadar pişirin.
·
İlk sıcaklığı geçince servis yapın.