ÇITIR PATATES TOPLARI TARİFİ

 

MALZEMELER:

·       5 adet (475 gr) orta boy patates

·       1 tatlı kaşığı tuz

·       1 çay kaşığı karabiber

·       1 çay kaşığı kırmızı pul biber

·       2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker

·       ¾ su bardağı (90 gr) mısır nişastası


YAPILIŞI:

·       Yıkanmış ve kabukları soyulmuş 5 adet orta boy patatesi dilimleyip tencereye koyun. Üstlerini örtecek miktarda su ilave edip, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın.

·       Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve bir kaba aktarıp, ezerek püre haline getirin.

·       1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ve ¾ su bardağı (90 gr) mısır nişastası ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar yoğurun.

·       Yoğurduğunuz malzemeden parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak küçük patates topları hazırlayın.

·       Kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp servis yapın.

Afiyet Olsun.