MALZEMELER:
· 5 adet
(475 gr) orta boy patates
· 1 tatlı
kaşığı tuz
· 1 çay
kaşığı karabiber
· 1 çay
kaşığı kırmızı pul biber
· 2 yemek
kaşığı (30 gr) toz şeker
· ¾ su
bardağı (90 gr) mısır nişastası
YAPILIŞI:
· Yıkanmış
ve kabukları soyulmuş 5 adet orta boy patatesi dilimleyip tencereye koyun.
Üstlerini örtecek miktarda su ilave edip, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık
15 dakika haşlayın.
· Haşlanan
patateslerin suyunu süzün ve bir kaba aktarıp, ezerek püre haline getirin.
· 1 tatlı
kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 yemek
kaşığı (30 gr) toz şeker ve ¾ su bardağı (90 gr) mısır nişastası ekleyip,
malzemeler bütünleşinceye kadar yoğurun.
· Yoğurduğunuz
malzemeden parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak küçük patates topları
hazırlayın.
· Kızgın
yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp servis yapın.
Afiyet
Olsun.