MALZEMELER:
(28 cm
çapında tart kalıbı)
Hamur malzemeleri:
·
4,5 çay bardağı (250 gr)
elenmiş un
·
1 çay kaşığı (3 gr) tuz
·
125 gr soğuk tereyağı
(küp küp doğranmış)
·
1 adet yumurta (akı ile
sarısını ayırın)
·
½ çay bardağı (50 ml)
soğuk su
İç malzemeleri:
·
3 adet patlıcan
·
1 adet kırmızı kapya biber
·
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
·
2 adet büyük boy yumurta
·
75 gr krem peynir
·
1 kutu (200 ml) süt kreması (%35 yağlı)
· 1,5 su bardağı (150 gr) kaşar peyniri (rendelenmiş)
HAZIRLANMASI:
Hamurun hazırlanması:
·
Buzdolabında beklemiş 125
gr soğuk tereyağını küp küp doğrayın.
·
Mutfak robotuna, 4,5 çay bardağı (250 gr) elenmiş unu, 1 çay kaşığı (3
gr) tuzu ve tereyağını koyun. Malzemeler bütünleşip toz hale gelinceye kadar
öğütün.
·
1 adet yumurtanın sarısını
ve ½ çay bardağı (50 ml) soğuk su ilave edip, orta sertlikte bir hamur
oluşuncaya kadar mutfak robotunda çekmeye devam edin.
·
Hazırlanan
hamuru çıkarıp toparlayın ve üzerine elinizle bastırıp disk haline getirin. Buzdolabı
poşetine sarıp, buzdolabına koyun ve 1
saat kadar soğumaya bırakın.
·
28 cm.
çapındaki kalıbı margarin ile iyice yağlayın.
·
Buzdolabında
soğuyan hamuru, un serpilen tezgahın üzerine alın ve merdane ile, kalıbın
çapından 2-3 parmak daha büyük, ince ve yuvarlak bir hamur açın. Hamuru kalıba
aktarın ve parmaklarınızla bastırıp kalıbın şeklini almasını sağlayın. Kenardan
taşan hamurları temizleyip toplayın (bu hamurlarla küçük kişler
yapabilirsiniz).
·
Bir çatal ile üzerlerinde minik delikler oluşturup, soğuk kalması
için hamuru buzdolabında muhafaza edin.
İç malzemelerin hazırlanması:
·
3 adet patlıcan ve 1 adet kırmızı kapya biberi,
bir bıçakla çeşitli yerlerinden delin. Közleme tavasına yerleştirip, çevirerek
közleyin.
·
Közlenen malzemelerin kabuklarını ve
çekirdeklerini temizleyin. Kapya biberi minik parçalar halinde doğrayın.
·
Patlıcanları bir çırpıcı ile iyice çırpın ve
doğradığınız biberleri de ekleyip karıştırın. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
ekleyip tatlandırın.
·
Diğer bir kapta, 2 adet
büyük boy yumurtayı çırpın. 75 gr krem peynir, 1 kutu (200 ml) süt
kreması (%35 yağlı) ve 1,5 su bardağı (150 gr) rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip
karıştırın.
· Karışıma patlıcanları ilave edip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
Kişin hazırlanması:
·
Buzdolabından çıkardığınız
kiş hamurunu, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 30 - 35
dakika kadar pişirin.
·
Fırından çıkan hamur
henüz sıcakken üzerine, bir fırça yardımıyla 1 yumurtanın akını sürün.
·
Hazırladığınız iç
malzemeyi hamurun üzerine yayıp düzeltin ve tekrar, 180 dereceye ısıtılan
fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.