MALZEMELER:
·
3,5 su bardağı (385 gr) un
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
2 paket (10 gr) vanilya
·
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
·
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 çay bardağı (100 gr) yoğurt
·
2 yemek kaşığı (25 gr) pudra şekeri
·
250 gr çikolatalı fındık kreması
Üstü için:
·
1 yumurtanın akı
·
60 gr kıyılmış fındık
YAPILIŞI:
·
Bir kaba 3,5 su bardağı (385 gr) unu, 1 paket
(10 gr) hamur kabartma tozunu, 2 paket (10 gr) vanilyayı birlikte eleyin.
·
Başka bir kaba 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ,
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında) ve 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt koyup,
mikser ile iyice karıştırın. 2 yemek kaşığı da (25 gr) pudra şekeri ekleyip,
krema kıvamı alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
·
Elediğiniz unlu karışımı, kısım kısım ekleyip,
ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kullanılan unun marka ve
cinsine göre hamurun kıvamı farklılık gösterebileceği için, unu kontrollü
olarak ekleyin.
·
Oluşan hamuru tekrar kaba aktarın ve üzerini
örtüp 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
·
Soğuyan hamurunuzdan iri ceviz büyüklüğünde
parçalar alın ve üzerine elinizle bastırıp ince ve yuvarlak hamurlar oluşturun.
Orta kısımlarına 1 tatlı kaşığı kadar çikolatalı fındık kreması yerleştirin. Bu
tarifte 250 gr çikolatalı fındık kreması kullanılmıştır. Hamurların kenarları yukarı
kaldırıp torba şeklinde toplayın ve birleştirip sıkıca yapıştırın (Pişirme
sırasında çikolatanın akmaması için iyice yapıştığından emin olun). Hamur toplarını
elinizle yuvarlayıp düzgün bir şekil verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın
tepsisine, yapışma yerleri altta kalacak şekilde yerleştirin. Tepsiyi
buzdolabına koyup, 30 dakika soğumaya bırakın.
·
Buzdolabından çıkınca, bir fırça ile üstlerine
yumurta akı sürün ve kıyılmış fındık serpin.
·
Önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında,
üstleri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirip, oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.