PATLICANLI BÖREK TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        3 adet patlıcan

·        1 adet kırmızı kapya biber

·        1 adet yumurta

·        Karabiber, kırmızı tatlı pul biber, tuz

·        75 gr beyaz peynir (minik doğranmış)

·        1 su bardağı (100 gr) kaşar peyniri (rendelenmiş)

·        5 yemek kaşığı (75 gr) tereyağı (eritilmiş)

·        1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ

·        1,5 yemek kaşığı elma sirkesi

·        3 yemek kaşığı (silme) un (21 gr)

·        3 adet yufka

·        Üstü için: 1 yumurta sarısı, susam, çörek otu


YAPILIŞI:

·        3 adet patlıcan ve 1 adet kırmızı kapya biberi, bir bıçakla çeşitli yerlerinden delin. Közleme tavasına yerleştirip, çevirerek közleyin.

·        Közlenen malzemelerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyin. Kapya biberi minik parçalar halinde doğrayın. Patlıcanları ve biberi ayrı kaplara koyun.

·        Patlıcanları bir çırpıcı ile iyice çırpın. 1 adet yumurta,  karabiber, kırmızı tatlı pul biber ve tuz ekleyip çırpmaya devam edin. Doğradığınız kapya biberleri,  minik doğranmış 75 gr beyaz peynir, rendelenmiş 1 su bardağı (100 gr) kaşar peyniri ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın.

·        Ayrı bir kaba 5 yemek kaşığı (75 gr) eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi ve 3 yemek kaşığı (silme) un (21 gr) koyup karıştırın.

·        3 adet yufkanın ilkini tezgaha serin. Hazırladığınız yağ karışımının bir kısmını, yufkanın üzerine (her taraf yağlanacak şekilde) sürün. Yufkayı D harfi şeklinde ortadan ikiye katlayın. Yuvarlak olan kenarları kesip düz hale getirin ve 4 parmak eninde şeritler halinde kesin. Kenarlardan kestiğiniz parçaları da dilimlediğiniz yufka parçalarının üzerine paylaştırın.

·        Yufka dilimlerinin uç kısımlarına, hazırladığınız iç harcından 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirin ve her bir dilimi muska şeklinde sarın (bakınız tarif videosu).

·        Diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.

·        Hazırlanan börekleri pişirme kağıdı serilen bir fırın tepsisine yerleştirip, üstlerine kalan yağı ve 1 yumurtanın sarısını sürün. Susam ve çörek otu serpin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirip servis yapın.

                Afiyet olsun.