MALZEMELER:
·
3 adet patlıcan
·
1 adet kırmızı kapya biber
·
1 adet yumurta
·
Karabiber, kırmızı tatlı pul biber, tuz
·
75 gr beyaz peynir (minik doğranmış)
·
1 su bardağı (100 gr) kaşar peyniri
(rendelenmiş)
·
5 yemek kaşığı (75 gr) tereyağı (eritilmiş)
·
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
·
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
·
3 yemek kaşığı (silme) un (21 gr)
·
3 adet yufka
·
Üstü için: 1 yumurta sarısı, susam, çörek otu
YAPILIŞI:
·
3 adet patlıcan ve 1 adet kırmızı kapya biberi,
bir bıçakla çeşitli yerlerinden delin. Közleme tavasına yerleştirip, çevirerek
közleyin.
·
Közlenen malzemelerin kabuklarını ve çekirdeklerini
temizleyin. Kapya biberi minik parçalar halinde doğrayın. Patlıcanları ve
biberi ayrı kaplara koyun.
·
Patlıcanları bir çırpıcı ile iyice çırpın. 1
adet yumurta, karabiber, kırmızı tatlı
pul biber ve tuz ekleyip çırpmaya devam edin. Doğradığınız kapya biberleri, minik doğranmış 75 gr beyaz peynir,
rendelenmiş 1 su bardağı (100 gr) kaşar peyniri ilave edip, tahta bir kaşıkla
karıştırın.
·
Ayrı bir kaba 5 yemek kaşığı (75 gr) eritilmiş
tereyağı, 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi ve 3
yemek kaşığı (silme) un (21 gr) koyup karıştırın.
·
3 adet yufkanın ilkini tezgaha serin.
Hazırladığınız yağ karışımının bir kısmını, yufkanın üzerine (her taraf
yağlanacak şekilde) sürün. Yufkayı D harfi şeklinde ortadan ikiye katlayın.
Yuvarlak olan kenarları kesip düz hale getirin ve 4 parmak eninde şeritler
halinde kesin. Kenarlardan kestiğiniz parçaları da dilimlediğiniz yufka
parçalarının üzerine paylaştırın.
·
Yufka
dilimlerinin uç kısımlarına, hazırladığınız iç harcından 1 tatlı kaşığı kadar
yerleştirin ve her bir dilimi muska şeklinde sarın (bakınız tarif videosu).
·
Diğer
2 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
·
Hazırlanan
börekleri pişirme kağıdı serilen bir fırın tepsisine yerleştirip, üstlerine
kalan yağı ve 1 yumurtanın sarısını sürün. Susam ve çörek otu serpin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üstleri kızarana kadar,
yaklaşık 35-40 dakika pişirip servis yapın.