MALZEMELER:
·
3 adet yufka
·
2 adet yumurta
·
1 su bardağı (230 gr) yoğurt
·
1 çay bardağı (100 ml) süt
·
½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
·
2 yemek kaşığı (30 ml) eritilmiş tereyağı
·
1 tatlı kaşığı (4 gr) tuz
·
¼ demet maydanoz (ince doğranmış)
·
200 gr beyaz peynir (ezilmiş)
YAPILIŞI:
·
Kek kalıbını yağlayın ve içine pişirme kağıdı
yerleştirin.
·
Böreğin sosunu hazırlamak için, bir kaba 2 adet
yumurta, 1 su bardağı (230 gr) yoğurt, 1 çay bardağı (100 ml) süt, ½ çay
bardağı (50 ml) sıvı yağ, 2 yemek kaşığı (30 ml) eritilmiş tereyağı ve 1 tatlı
kaşığı (4 gr) tuz koyup iyice çırpın.
·
¼ demet maydanozu ince doğrayın. 200 gr beyaz
peyniri de bir çatalla ezin ve maydanozlarla karıştırıp bir kaba koyun.
·
Yufkaları D harfi şeklinde ortadan ikiye
katlayın. Yuvarlak olan kenarları kesip dikdörtgen haline getirin ve 4 parmak
eninde şeritler halinde kesin.
·
Kestiğiniz parçaları açın. Yufka şeritlerini tezgahın
üzerinde pili şeklinde kıvırın. Hazırladığınız pileli yufkaların yarısını,
birinci kat olarak kek kalıbının içine yerleştirin.
·
Hazırladığınız sosun yarısını, kalıptaki yufkaların
üzerine yayın. Üzerine peynir/maydanoz karışımını serpiştirin.
·
Kalan yufkaları da, ikinci kat olarak kalıba
yerleştirip, kalan sosu üzerine yayın.
·
Üzerine susam serpin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan
fırında, üstü kızarana kadar, yaklaşık 55-60 dakika pişirip servis
yapın.