KEK KALIBINDA PİLELİ BÖREK TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        3 adet yufka

·        2 adet yumurta

·        1 su bardağı (230 gr) yoğurt

·        1 çay bardağı (100 ml) süt

·        ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ

·        2 yemek kaşığı (30 ml) eritilmiş tereyağı

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) tuz

·        ¼ demet maydanoz (ince doğranmış)

·        200 gr beyaz peynir (ezilmiş)

 

YAPILIŞI:

·        Kek kalıbını yağlayın ve içine pişirme kağıdı yerleştirin.

·        Böreğin sosunu hazırlamak için, bir kaba 2 adet yumurta, 1 su bardağı (230 gr) yoğurt, 1 çay bardağı (100 ml) süt, ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ, 2 yemek kaşığı (30 ml) eritilmiş tereyağı ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) tuz koyup iyice çırpın.

·        ¼ demet maydanozu ince doğrayın. 200 gr beyaz peyniri de bir çatalla ezin ve maydanozlarla karıştırıp bir kaba koyun.

·        Yufkaları D harfi şeklinde ortadan ikiye katlayın. Yuvarlak olan kenarları kesip dikdörtgen haline getirin ve 4 parmak eninde şeritler halinde kesin.

·        Kestiğiniz parçaları açın. Yufka şeritlerini tezgahın üzerinde pili şeklinde kıvırın. Hazırladığınız pileli yufkaların yarısını, birinci kat olarak kek kalıbının içine yerleştirin.

·        Hazırladığınız sosun yarısını, kalıptaki yufkaların üzerine yayın. Üzerine peynir/maydanoz karışımını serpiştirin.

·        Kalan yufkaları da, ikinci kat olarak kalıba yerleştirip, kalan sosu üzerine yayın.

·        Üzerine susam serpin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üstü kızarana kadar, yaklaşık 55-60 dakika pişirip servis yapın.

                Afiyet olsun.