MALZEMELER:
·
4 adet patlıcan
·
3 adet kırmızı kapya biber
·
3 adet köy biberi
·
1 adet büyük boy domates
·
¼ demet maydanoz
·
2 diş sarımsak
·
1 yemek kaşığı nar ekşisi
·
Yarım limonun suyu
·
Tuz
YAPILIŞI:
·
Patlıcanları, biberleri ve domatesi közleme
tavasında közleyip, soğumalarını bekleyin. Kabuklarını soyup, ince ince kıyın.
·
Yine ince kıydığınız ¼ demet maydanoz ve 2 diş
sarımsak ekleyip, malzemeleri iyice karıştırın.
·
Nar ekşisi, limon suyu ve tuz ile tatlandırın ve
servis tabağına aktarın.
·
Maydanoz, zeytin, salatalık dilimleri ile
süsleyip, üzerine biraz zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirerek servis yapın.
II- KABAK MEZESİ:
MALZEMELER:
·
3 adet kabak
·
3 yemek kaşığı zeytinyağı
·
4-5 dal dereotu
·
4-5 dal maydanoz
·
2 dal taze nane
·
2 diş sarımsak
·
1,5 yemek kaşığı tahin
·
½ limonun suyu
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber
·
50 gr beyaz peynir
·
1 avuç kadar ceviz içi (dövülmüş)
·
6 adet orta boy sert domates
YAPILIŞI:
·
Kabakların kabuklarını soyun ve küçük küpler
halinde doğrayın.
·
Isıtılmış tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun
ve doğradığınız kabakları, orta ateşte kavurun. Bir tabağa aktarıp soğumaya
bırakın.
·
Mutfak robotuna, kavurduğunuz kabakları,
saplarından ayrılmış 4-5 dal dereotunu, 4-5 dal maydanozu ve 2 dal taze nane yapraklarını,
2 diş sarımsağı, 1,5 yemek kaşığı tahini, ½ limonun suyunu, 1 çay kaşığı tuzu, 1
çay kaşığı kırmızı (tatlı) pul biberi ve 50 gr beyaz peyniri koyup, püre haline
gelinceye kadar öğütün.
·
1 avuç kadar dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın.
·
Domateslerin iç kısımlarını oyup çıkarıp kase
görünümü verin.
·
Hazırlanan kabak püresine, dövdüğünüz cevizleri
ekleyip karıştırın ve domateslerin içine doldurun.
·
Üstlerini nane yaprağı, dereotu ya da ceviz
parçaları ile süsleyip servis yapın.