TULUMBA TATLISI TARİFİ

 

MALZEMELER

Hamuru için:

·        1,5 su bardağı (300 ml) su

·        2,5 yemek kaşığı (38 gr) tereyağı

·        1,5 tatlı kaşığı (8 ml) sirke

·        1,5 su bardağı (180 gr) un

·        1,5 tatlı kaşığı (9 gr) mısır nişastası

·        3 yemek kaşığı (30 gr) irmik

·        ½ çay kaşığı (1 gr) tuz

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        3 adet yumurta

Şerbeti için:

·        2 su bardağı (400 gr) toz şeker

·        1,5 su bardağı (300 ml) su

·        1 dilim limon

·        4-5 adet kakule

Kızartmak için: Sıvı yağ


YAPILIŞI

Şerbetin hazırlanması:

·        Tencereye 2 su bardağı (400 gr) toz şeker ve 1,5 su bardağı (300 ml) su koyup karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca 1 dilim limon ve 4-5 adet kakule ilave edin ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

·        Şerbetin içindeki limon dilimi ve kakule tanelerini alıp, bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.

Tatlının hazırlanması:

·        Bir kaba 1,5 su bardağı (180 gr) unu, 1,5 tatlı kaşığı (9 gr) mısır nişastasını, 3 yemek kaşığı (30 gr) irmiği, ½ çay kaşığı (1 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.

·        Pişirme kabına 1,5 su bardağı (300 ml) su koyun. 2,5 yemek kaşığı (38 gr) tereyağı ve 1,5 tatlı kaşığı (8 ml) sirke ilave edip, orta ateşte karıştırarak kaynatın.

·        Yağ eriyip, sıvı karışım kaynama noktasına gelince, ocağı kısın ve hazırladığınız unlu karışımı ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, pürüzsüz bir hamur oluşturun. Hamurun topaklanmaması için, karıştırma işlemini hızlı ve aralıksız olarak yapmaya dikkat edin.

·        Hamur toparlandığında ocaktan alıp bir kaba aktarın ve ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. 3 yumurtayı teker teker hamura ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar mikser ile (mikserin düşük hızında) karıştırın.

·        Hamuru, tulumba tatlısı sıkmak ta kullanılan uç takılmış krema sıkma torbasına doldurun.

·        Tencereye sıvı yağ koyun ve torbadaki hamuru, yarım parmak uzunluğunda parçalar halinde soğuk yağın içine sıkın.

·        Kısık ocakta hamurların kızarmasını bekleyin ve delikli bir kepçe ile çıkarıp, soğuk şerbete atın. Birkaç kez şerbetin içinde döndürüp servis tabağına aktarın.

                Soğumasını bekleyip servis yapın. Afiyet olsun.