KREM BRULE (CREME BRULEE) CHEESECAKE TARİFİ

 

MALZEMELER

Tabanı için:

·        150 gr burçak bisküvi

·        40 gr ceviz içi

·        70 gr tereyağı

Dolgusu için:

·        2 kutu (400 ml) süt kreması (%35 yağlı)

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

·        400 gr krem peynir

·        1,5 çay bardağı (140 gr) toz şeker

·        2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası

·        3 yumurta sarısı + 1 yumurtanın tamamı

·        1 portakal kabuğu rendesi

Üstü için: Toz şeker


YAPILIŞI

·        22 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayıp, içini pişirme kağıdı ile kaplayın.

·        150 gr burçak bisküvi ve 40 gr ceviz içini mutfak robotu ile öğütün ve bir kaba aktarın. Eritilmiş 70 gr tereyağı ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Karışımı kek kalıbının tabanına yayın ve bir kaşık ya da bardağın altı ile bastırarak iyice sıkışmasını sağlayın. Kalıbı buzdolabına kaldırın.

·        %35 yağlı 2 kutu (400 ml) süt kremasını kaynatın. 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        Karıştırma kabına 400 gr krem peynir (tuzsuz) ve 1,5 çay bardağı (140 gr) toz şeker koyun. Malzemeler bütünleşinceye kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.

·        2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası ekleyip, karıştırmaya devam edin.

·        Karışımın üzerine küçük bir portakalın kabuğunu rendeleyin.

·        3 yumurtanın sarılarını ve 1 yumurtanın da tamamını teker teker ilave edip karıştırmaya devam edin.

·        Son olarak, oda sıcaklığında ılık hale gelen süt kremasını peynirli karışıma kısım kısım ekleyip spatula ile karıştırın ve kek kalıbındaki bisküvi tabanının üzerine döküp yayın.

·        Kalıbın tabanını alüminyum folyo ile kaplayın. Kalıbı fırın tepsisine koyup, tepsiye yaklaşık 2 cm yükseklikte sıcak su doldurun.

·        Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 50-55 dakika kadar pişirip, fırının ısısını kapatın. Fırın kapağını aralayın ve kekinizi 30-40 dakika daha fırında bekletin.

·        Fırından çıkarıp buzdolabına koyun ve en az 4-5 saat (tercihen bir gece) buzdolabında soğutun.

·        Soğuyan kekinizi dilimleyin ve her bir dilimin üzerine biraz toz şeker serpin. Bir pürmüz kullanarak, serptiğiniz şeker eriyinceye kadar üzerini yakın. Şekerin fazla yanıp kararmamasına dikkat edin.

·        Eriyen şekerin sertleşmesi için bir süre bekleyin ve servis yapın.

            Afiyet olsun.