Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

MALZEMELER:

·        3 su bardağı (350 gr) un

·        1 yemek kaşığı (10 gr) toz şeker

·        1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu

·        1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuz

·        100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı

·        ½ su bardağı (100 ml) su

·        ½ çay bardağı (30 gr) susam

·        1 su bardağı (70 gr) iri dövülmüş ceviz

Üstü için:

·        1 adet yumurta sarısı

·        Susam

 

YAPILIŞI:

·        Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı (350 gr) unu, 1 yemek kaşığı (10 gr) toz şekeri, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuzu birlikte eleyin. Tahta bir kaşıkla ortasını havuz şeklinde açın ve oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı, ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı, ½ su bardağı (100 ml) su ve ½ çay bardağı (30 gr) susam ilave edip, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

·        Hamurunuzdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparın ve şekilli sebze/meyve dilimleme aparatının üzerine yerleştirip, elinizle bastırarak, kanal desenli yuvarlak ve ince hamurlar oluşturun. Orta kısımlarına 1 tatlı kaşığı kadar dövülmüş ceviz yerleştirin. İki kenarını yukarı kaldırıp yapıştırın ve uçları biraz sivriltip minik içli köfte görünümü verin.

·        Kurabiyeleri, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi üzerine yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.

·        Önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

                Afiyet Olsun.