MALZEMELER:
·
3 su bardağı (350 gr) un
·
1 yemek kaşığı (10 gr) toz şeker
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuz
·
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
·
½ su bardağı (100 ml) su
·
½ çay bardağı (30 gr) susam
·
1 su bardağı (70 gr) iri dövülmüş ceviz
Üstü için:
·
1 adet yumurta sarısı
·
Susam
YAPILIŞI:
·
Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı (350
gr) unu, 1 yemek kaşığı (10 gr) toz şekeri, 1 paket (10 gr) hamur kabartma
tozunu ve 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuzu birlikte eleyin. Tahta bir kaşıkla
ortasını havuz şeklinde açın ve oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı, ½
çay bardağı (50 ml) zeytinyağı, ½ su bardağı (100 ml) su ve ½ çay bardağı (30
gr) susam ilave edip, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar
yoğurun.
·
Hamurunuzdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar
koparın ve şekilli sebze/meyve dilimleme aparatının üzerine yerleştirip,
elinizle bastırarak, kanal desenli yuvarlak ve ince hamurlar oluşturun. Orta
kısımlarına 1 tatlı kaşığı kadar dövülmüş ceviz yerleştirin. İki kenarını
yukarı kaldırıp yapıştırın ve uçları biraz sivriltip minik içli köfte görünümü
verin.
·
Kurabiyeleri, pişirme kağıdı serilmiş fırın
tepsisi üzerine yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
·
Önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında 30-35
dakika kadar pişirip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.