TIRTIL KURABİYE TARİFİ

 

MALZEMELER

·        125 gr tereyağı (veya margarin)

·        1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ

·        1 su bardağı (185 gr) toz şeker

·        2 adet yumurta

·        1 paket (10 gr) kabartma tozu

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        4 su bardağı (420 gr) un

Üstü için (tercihe bağlı):

·        Çikolata (eritilmiş)

·        Dövülmüş fındık/Antep fıstığı/Hindistan cevizi

 

YAPILIŞI

·        Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı(veya margarin), 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ, 1 su bardağı (185 gr) toz şeker koyun ve krema kıvamı alıncaya kadar mikserle çırpın. Oda sıcaklığında beklemiş 2 adet yumurtayı teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. 1 paket (10 gr) kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın. Yaklaşık 4 su bardağı (420 gr) kadar unu kısım kısım ve kontrollü olarak ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun tırtıl kurabiye aparatı ile kolay sıkılabilmesi için hamurun çok sert, ya da çok yumuşak olmaması gerekir.

·        Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparın ve tırtıl kurabiye kalıbını kullanarak, pişirme kağıdının üzerine parmak boyutunda parçalar halinde sıkın.

·        Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 25-30 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·        Soğuyan kurabiyelerin uçlarını, tercihinize bağlı olarak,  eritilmiş çikolataya, ardından da dövülmüş fındık, Antep fıstığı ya da Hindistan cevizine batırın. Çikolatanın donup sertleşmesinden sonra servis yapın.

            Afiyet olsun.