MALZEMELER:
(28 cm çapında tart kalıbı)
Hamur
malzemeleri:
·
2,5 su bardağı (280 gr) un
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1,5 çay bardağı (85 gr) pudra şekeri
·
1 paket ( 5 gr) toz vanilya
·
140 gr soğuk tereyağı (küp küp kesilmiş)
·
3 adet küçük boy yumurta sarısı
·
2 yemek kaşığı buzlu su
Dolgu
malzemeleri:
·
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker
·
1,5 su bardağı (270 gr) tahin
·
5 yemek kaşığı (125 gr) bal
·
1 tutam tuz
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
80 gr sütlü çikolata
·
1 su bardağı (80 gr) iri dövülmüş ceviz
Üstü
için:
· Ceviz
YAPILIŞI:
Tart
hamurunun hazırlanması:
·
Karıştırma kabına, 2,5 su bardağı (280 gr) unu, 1 çay kaşığı (2 gr)
tuzu, 1,5 çay bardağı (85 gr) pudra şekerini ve 1 paket ( 5 gr) toz vanilyayı eleyin.
·
Küp küp kesilmiş 140 gr soğuk tereyağını unlu karışıma ekleyip, ovalayarak
malzemelerin bütünleşmesini sağlayın.
·
3
adet küçük boy yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı buzlu su ilave edip iyice
yoğurun. Oluşan hamura disk şekli verin ve buzdolabı poşetine sarıp 1 saat kadar
buzdolabında soğutun.
·
28
cm çapındaki tart kalıbını yağlayın ve buzdolabına koyun.
·
Buzdolabından
çıkardığınız soğuk hamuru, un serpilen tezgahın üzerinde, yaklaşık 40 cm
çapında açın.
·
Hamuru
merdanenin etrafına dolayıp tart kalıbının içine taşıyın ve kalıba yerleştirip
elinizle bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın. Kenarlardan taşan hamuru
temizleyin.
·
Bir
çatal ucu ile hamurun tabanında minik delikler açın ve 15 dakika derin
dondurucuda soğutun.
·
Tart
hamurunuzu, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında,
üstü altın sarısına dönüşünceye kadar, 30-35 dakika kadar pişirip, oda
sıcaklığında soğumaya bırakın.
Dolgunun hazırlanması:
·
Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış 100
gr tereyağı ve 1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker koyup, şeker eriyinceye kadar
mikser ile çırpın. 1,5 su bardağı (270 gr) tahin, 5 yemek kaşığı (125 gr) bal
ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.
·
Karışımı
pişirme kabına aktarın ve kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Kenarlarda
kabarcıklar oluşmaya başlayınca, küçük parçalara bölünmüş 80 gr sütlü çikolata
ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırıp,
ocaktan alın ve karışımın oda sıcaklığında ılık hale gelmesini bekleyin.
Tartın tamamlanması:
·
Tartın
dolgusu ılık hale gelince, 1 su bardağı (80 gr) iri dövülmüş ceviz ekleyip,
soğumuş olan tart hamurunun içine döküp yayın.
·
Üzerini
bütün ceviz parçaları ile süsleyin ve dolgunun soğuyup sertleşmesi için en az
2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra, dilimleyip servis
yapın.