ORMAN MEYVELİ ve ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

 

MALZEMELER

Hamur malzemeleri:

·        150 gr tereyağı

·        3 yemek kaşığı dolusu (40 gr) kakao

·        2 adet büyük boy yumurta

·        1 su bardağı (185 gr) toz şeker

·        1 su bardağı (110 gr) un

·        ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu

·        ½ çay kaşığı (1 gr) tuz

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Krema malzemeleri:

·        2 su bardağı (400 gr) krem peynir

·        2/3 su bardağı (120 gr) toz şeker

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        2 adet büyük boy yumurta

Üstü için:

·        150 gr kırmızı meyveler (dondurulmuş)

·        Pudra şekeri

 

YAPILIŞI

·        25 cm çapında kek kalıbını yağlayıp, içine pişirme kağıdı yerleştirin.

·        Pişirme kabına 1/3’ü kadar su doldurup, üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 150 gr tereyağı koyup, orta ısıda eritin. 3 yemek kaşığı dolusu (40 gr) kakao ilave edip karıştırın. Ocaktan alın ve ılık hale gelmesini bekleyin.

·        Karıştırma kabına 2 adet büyük boy yumurta ve 1 su bardağı (185 gr) toz şeker koyup, şeker eriyinceye kadar mikserle çırpın. Tereyağı/kakao karışımını da ekleyip, mikserin düşük hızında çırpmaya devam edin.

·        Karışımın üzerine 1 su bardağı (110 gr) unu, ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozunu, ½ çay kaşığı (1 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarıp yayın ve bir kenara koyun.

·        Bir kaba 2 su bardağı (400 gr) krem peynir koyup mikserle çırpın. 2/3 su bardağı (120 gr) toz şeker ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip, şeker eriyinceye kadar mikser ile çırpmaya devam edin. 2 adet büyük boy yumurtayı da teker teker ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpma işlemini sürdürün.

·        Hazırladığınız kremayı kalıptaki kek hamurunun üzerine döküp yayın.

·        Kremanın üzerine 150 gr kadar dondurulmuş kırmızı meyveleri serpiştirin ve önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 55-60 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak, piştiğinden emin olun ve önce oda sıcaklığında, sonra da buzdolabında soğumaya bırakın.

·        Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

            Afiyet olsun.