MALZEMELER
Hamur
malzemeleri:
·
150 gr tereyağı
·
3 yemek kaşığı dolusu (40 gr) kakao
·
2 adet büyük boy yumurta
·
1 su bardağı (185 gr) toz şeker
·
1 su bardağı (110 gr) un
·
½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu
·
½ çay kaşığı (1 gr) tuz
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
Krema
malzemeleri:
·
2 su bardağı (400 gr) krem peynir
·
2/3 su bardağı (120 gr) toz şeker
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
2 adet büyük boy yumurta
Üstü
için:
·
150 gr kırmızı meyveler (dondurulmuş)
·
Pudra şekeri
YAPILIŞI
·
25 cm çapında kek kalıbını yağlayıp, içine
pişirme kağıdı yerleştirin.
·
Pişirme kabına 1/3’ü kadar su
doldurup, üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 150 gr tereyağı
koyup, orta ısıda eritin. 3 yemek kaşığı dolusu (40 gr) kakao ilave edip
karıştırın. Ocaktan alın ve ılık hale gelmesini bekleyin.
·
Karıştırma kabına 2 adet büyük boy yumurta ve 1
su bardağı (185 gr) toz şeker koyup, şeker eriyinceye kadar mikserle çırpın.
Tereyağı/kakao karışımını da ekleyip, mikserin düşük hızında çırpmaya devam edin.
·
Karışımın üzerine 1 su bardağı (110 gr) unu, ½
tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozunu, ½ çay kaşığı (1 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr)
toz vanilyayı birlikte eleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile
karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarıp yayın ve bir kenara
koyun.
·
Bir kaba 2 su bardağı (400 gr) krem peynir koyup
mikserle çırpın. 2/3 su bardağı (120 gr) toz şeker ve 1 paket (5 gr) toz
vanilya ekleyip, şeker eriyinceye kadar mikser ile çırpmaya devam edin. 2 adet
büyük boy yumurtayı da teker teker ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar
çırpma işlemini sürdürün.
·
Hazırladığınız kremayı kalıptaki kek hamurunun
üzerine döküp yayın.
·
Kremanın üzerine 150 gr kadar dondurulmuş kırmızı
meyveleri serpiştirin ve önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 55-60 dakika
kadar pişirin. Kürdan testi yaparak, piştiğinden emin olun ve önce oda sıcaklığında, sonra da buzdolabında soğumaya bırakın.
·
Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve
servis yapın.