KREM BRULE (CREME BRULEE) TARİFİ

 

Fransızların meşhur tatlılarından olan Creme Brulee (krem brule), Fransızcada yanık krema anlamına gelmektedir. Az malzeme ile kısa zamanda hazırlayacağınız çok lezzetli bir sütlü tatlıdır.

MALZEMELER

·        4 yumurtanın sarıları + 1 yumurtanın tamamı

·        ½ su bardağı (95 gr) toz şeker

·        1 tutam tuz

·        2 su bardağı (400 ml) süt kreması (%35 yağlı)

·        ½ su bardağı (100 ml) süt

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

·        Üstü için: Toz şeker

 

YAPILIŞI

·        Bir kaba 4 yumurtanın sarılarını, 1 yumurtanın tamamını,  ½ su bardağı (95 gr) toz şekeri ve 1 tutam tuzu koyup, şeker eriyinceye kadar çırpın.

·        Pişirme kabına 2 su bardağı (400 ml) %35 yağlı süt kreması ve ½ su bardağı (100 ml) süt koyun. Orta ateşte, kaynama noktasına gelip, kenarlarda kabarcıklar oluşuncaya kadar kaynatın. Ocaktan almadan önce, 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın.

·        Sütlü karışımı, hazırladığınız yumurtalı karışıma, ip gibi incecik akıtarak ilave edin ve işlem sırasında bir çırpıcı ile karışımı sürekli çırpın. Sıcak sütün yumurtaları pişirmemesi için çok yavaş ilave etmeye dikkat edin.

·        Hazırlanan karışımı süzgeçten geçirin ve fırın kaplarına paylaştırın.

·        Kapları fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiye, fırın kaplarının yarısına gelecek kadar sıcak su koyun.

·        Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra en az 4-5 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.

·        Soğuk tatlıların üzerine toz şeker serpin ve bir pürmüz kullanarak, serptiğiniz şeker eriyinceye kadar üstlerini yakın.

·        Eriyen şekerin sertleşmesi için bir süre bekleyin ve servis yapın.

            Afiyet olsun.