MALZEMELER:
·
1 adet havuç (rendelenmiş)
·
1 adet büyük
boy soğan (minik doğranmış)
·
3 diş
sarımsak
·
1 adet
patates (minik doğranmış)
·
2 su
bardağı (360 gr) kırmızı mercimek
·
6 su
bardağı (1200 ml) sıcak su
·
2 su
bardağı (400 ml) soğuk su
·
4 su
bardağı (800 ml) sıcak et suyu
·
2 adet
defne yaprağı
·
2 su
bardağı (400 ml) süt
·
2 adet
büyük boy yumurta sarısı
·
2 yemek
kaşığı tereyağı
·
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
·
3 yemek
kaşığı un
·
Tuz ve
karabiber
Üstü İçin (tercihe bağlı):
·
1 yemek
kaşığı tereyağı
·
1 yemek
kaşığı zeytinyağı
·
½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANMASI
·
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve
1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ocakta ısıtın. Yağ ısınınca, rendelenmiş 1 adet havuç ekleyip, yumuşayıncaya kadar kavurun.
·
Minik
doğranmış 1 adet büyük boy soğan ve ezilmiş 3 diş sarımsak ekleyip kavurduktan
sonra, yine minik parçalar halinde doğranmış 1 adet patatesi ve yıkanıp
süzülmüş 2 su bardağı (360 gr) kırmızı mercimeği de ilave edip, kavurmaya devam
edin.
·
6 su
bardağı (1200 ml) sıcak su, 4 su bardağı (800 ml) sıcak et suyu, 2 adet de defne
yaprağı ekleyip karıştırın ve orta ateşte kaynatın. Kaynama sırasında üste
çıkan köpükleri alın ve ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını kapatın. Mercimekler
yumuşayana kadar, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, pişirmeye devam edin. Çorbanızı ocaktan alın
ve defne yapraklarını çıkarın. Tel süzgeçten geçirerek posalarından ayırın ve
bir kaba aktarın.
·
Ayrı bir
kaba 2 su bardağı (400 ml) süt ve 2 adet büyük boy yumurta sarısı koyup çırpın
ve bir kenara ayırın.
·
Isıttığınız
tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Yağ
ısınıp eriyince, 3 yemek kaşığı un ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
·
2 su
bardağı (400 ml) soğuk su ekleyin ve pürüzsüz, krema kıvamı alıncaya kadar
çırpın. Süzdüğünüz mercimek suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
·
Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra, çorbanızdan
2-3 kepçe alıp, hazırladığınız süt/yumurta karışımına ekleyin ve karıştırıp ısı
dengelemesi yapın. Sütlü karışımı tekrar çorbanıza ilave edip, kısık ateşte bir
süre daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
·
Servis
sırasında çorbanızın üzerine, eritilmiş 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı
zeytinyağı ve ½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber karışımından biraz gezdirmeniz
ve yanında da küpler halinde kesilip tereyağında kızartılmış ekmek sunmanız,
çorbanıza ayrı bir lezzet katacaktır.