MALZEMELER:
·
4 yemek
kaşığı zeytinyağı
·
2 yemek
kaşığı tereyağı
·
1 adet
orta boy soğan (minik doğranmış)
·
6 adet
orta boy domates (iri parçalar halinde doğrayın)
·
Sıcak
su
·
1 çay
kaşığı pul biber
·
3 diş
sarımsak
·
1 adet
defne yaprağı
·
1 çay
kaşığı karabiber
·
1 tatlı
kaşığı tuz
·
3 yemek
kaşığı un
·
2,5 su
bardağı tavuk suyu
·
1,5 su
bardağı domates püresi
·
½ tatlı
kaşığı toz şeker
Üstü İçin (tercihe bağlı):
·
Kaşar
peyniri rendesi
·
Kızartılmış
ekmek küpleri (kroton)
HAZIRLANMASI
·
Bir
tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı koyun. Minik küpler
halinde doğranmış 1 adet soğanı ekleyip, soğan yumuşayana kadar kavurun.
·
Tencereye
2 yemek kaşığı zeytinyağı, iri parçalar halinde doğranmış 6 adet orta boy
domates, minik doğranmış 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay
kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet defne yaprağı ve sadece malzemelerin
üzerini örtecek kadar su koyun (çok su koymayın). Orta ateşte, domatesler
suyunu salıncaya kadar pişirin. Kavurduğunuz soğanları da ekleyip 5 dakika daha
kaynatın.
·
Defne
yaprağını tencereden çıkarın ve pürüzsüz bir dokuya sahip olması için çorbanızı
el blenderi ile inceltin. Tel süzgeçten geçirin ve bir kaba aktarın.
·
Tencerenize
1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı da tereyağı koyup eritin. 3 yemek
kaşığı un ilave edin ve unun rengi dönüp, kokusu çıkana kadar kısık ateşte
kavurun.
·
1,5 su
bardağı domates püresi ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam
edin.
·
2,5 su
bardağı tavuk suyu, ½ tatlı kaşığı toz şeker ve süzdüğünüz domatesli/baharatlı
karışımı ekleyip, kısık ateşte, istediğiniz kıvamı alıncaya kadar, karıştırarak
pişirmeye devam edin. Çorbanızın kıvamı istediğinizden daha koyu olursa, biraz
sıcak su ilavesiyle seyreltebilirsiniz.
·
Çorbanızı
kaselere aktarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Yanında
servis edeceğiniz, tereyağında kızartılmış ekmek küpleri (kroton) çorbanıza
ayrı bir lezzet katacaktır.