TAVADA KOLAY LAHMACUN TARİFİ

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·        3 su bardağı (330 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) tuz

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozu

·        1 su bardağı (200 ml) ılık su

İç malzemeleri:

·        1 adet orta boy kuru soğan

·        2 adet yeşilbiber

·        1 adet kırmızı kapya biber

·        ¼ demet maydanoz

·        Kabuğu soyulmuş 3 adet orta boy domates

·        300 gr dana kıyma (orta yağlı)

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı karabiber

·        1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

·        1 yemek kaşığı domates salçası

·        2 yemek kaşığı (25 ml) sıvı yağ


HAZIRLANMASI:

İç harcının hazırlanması:

·        Mutfak robotunda 1 adet orta boy kuru soğanı, 2 adet yeşilbiberi, 1 adet kırmızı kapya biberi, ¼ demet maydanozu ve kabuğu soyulmuş 3 adet orta boy domatesi parçalayın. Mutfak robotunuz yoksa, bıçakla çok minik parçalar halinde de doğrayabilirsiniz.

·        Karışımı bir kaba aktarın. 300 gr orta yağlı dana kıyma, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı (25 ml) sıvı yağ ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar yoğurun.

·        Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Hamurun hazırlanması:

·        Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (4 gr) tuzu ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.

·        Orta kısmını havuz şeklinde açın ve 1 su bardağı (200 ml) ılık suyu havuza aktarın. Tahta bir kaşıkla, kenar kısımlardaki unu, havuzdaki suya kısım kısım yedirerek karıştırın. Unun marka ve cinsine göre, suyu kaldırma kapasitesi değişiklik gösterebileceğinden dolayı, suyu kontrollü olarak ekleyin. Bir süre kabın içinde yoğurduktan sonra, hamuru un serpilen tezgaha aktarın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.

·        Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Avucunuzda yuvarlayıp bezeler oluşturun. Bezeleri un serptiğiniz tabağa yerleştirin ve üzerini örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Lahmacunların hazırlanması:

·        Un serpilen tezgah üzerinde, merdane ile bezelerin her birinden, yaklaşık 20 cm çapında ince hamurlar açın.

·        Hazırladığınız iç harcını hamurların üzerine paylaştırıp yayın.

·        Önceden ısıtılan tavayı biraz yağlayın. Lahmacunları sırasıyla tavaya aktarın ve üzerine bir kapak kapatıp, kısık ateşte, altı kızarıncaya kadar pişirin.

·        Pişirdiğiniz lahmacunları tabağa aktarıp, yumuşak kalmaları için üstlerini örtün.

·        İnce kıyılmış kıvırcık salata, domates ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.

                Afiyet olsun.