MALZEMELER:
Hamur malzemeleri:
·
3 su bardağı (330 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (4 gr) tuz
·
1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozu
·
1 su bardağı (200 ml) ılık su
İç malzemeleri:
·
1 adet orta boy kuru soğan
·
2 adet yeşilbiber
·
1 adet kırmızı kapya biber
·
¼ demet maydanoz
·
Kabuğu soyulmuş 3 adet orta boy domates
·
300 gr dana kıyma (orta yağlı)
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı karabiber
·
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
2 yemek kaşığı (25 ml) sıvı yağ
HAZIRLANMASI:
İç
harcının hazırlanması:
·
Mutfak robotunda 1 adet orta boy kuru soğanı, 2
adet yeşilbiberi, 1 adet kırmızı kapya biberi, ¼ demet maydanozu ve kabuğu
soyulmuş 3 adet orta boy domatesi parçalayın. Mutfak robotunuz yoksa, bıçakla
çok minik parçalar halinde de doğrayabilirsiniz.
·
Karışımı bir kaba aktarın. 300 gr orta yağlı
dana kıyma, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı
pul biber, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı (25 ml) sıvı yağ
ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar yoğurun.
·
Kabın üzerini streç film ile kapatıp
buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Hamurun
hazırlanması:
·
Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330
gr) unu, 1 tatlı kaşığı (4 gr) tuzu ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozunu
birlikte eleyin.
·
Orta kısmını havuz şeklinde açın ve 1 su bardağı
(200 ml) ılık suyu havuza aktarın. Tahta bir kaşıkla, kenar kısımlardaki unu,
havuzdaki suya kısım kısım yedirerek karıştırın. Unun marka ve cinsine göre,
suyu kaldırma kapasitesi değişiklik gösterebileceğinden dolayı, suyu kontrollü
olarak ekleyin. Bir süre kabın içinde yoğurduktan sonra, hamuru un serpilen
tezgaha aktarın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
·
Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Avucunuzda
yuvarlayıp bezeler oluşturun. Bezeleri un serptiğiniz tabağa yerleştirin ve
üzerini örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Lahmacunların
hazırlanması:
·
Un serpilen tezgah üzerinde, merdane ile
bezelerin her birinden, yaklaşık 20 cm çapında ince hamurlar açın.
·
Hazırladığınız iç harcını hamurların üzerine
paylaştırıp yayın.
·
Önceden ısıtılan tavayı biraz yağlayın. Lahmacunları
sırasıyla tavaya aktarın ve üzerine bir kapak kapatıp, kısık ateşte, altı
kızarıncaya kadar pişirin.
·
Pişirdiğiniz lahmacunları tabağa aktarıp,
yumuşak kalmaları için üstlerini örtün.
·
İnce kıyılmış kıvırcık salata, domates ve limon
dilimleri ile servis yapabilirsiniz.