MALZEMELER
·
Pişirme kağıdı
·
3 adet yumurta (orta boy)
·
1,5 yemek kaşığı (23 ml) süt
·
4 yemek kaşığı (40 gr) elenmiş un
·
1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (3 gr) toz vanilya
·
1 çay kaşığı (2 ml) limon suyu
·
3 yemek kaşığı (36 gr) toz
şeker
·
Üstü için: Tercihe bağlı
olarak bal, reçel, tereyağı, pudra şekeri
HAZIRLANMASI
·
Pişirme kağıdı
kullanarak, 4 cm eninde şeritler kesin ve yuvarlak hale getirip uçlarını
yapıştırarak, 6 cm çapında kağıt halkalar yapın.
·
3 yumurtanın akları ile sarılarını
ayırıp, iki ayrı kaba koyun.
·
Yumurta sarılarına sütü
ekleyip iyice çırpın.
·
Unu, kabartma tozunu ve
vanilyayı ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar çırpın.
·
Diğer tarafta, yumurta
beyazlarını bir kaba alın ve köpürene kadar mikserle çırpın. 1 çay kaşığı limon
suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Toz şekeri kısım kısım ekleyip, yumurta beyazları
köpük kıvamında sertleşip, mikserin ucundan damlamayan bir kıvam alıncaya kadar
çırpma işlemini sürdürün.
·
Yumurta beyazlarını
yavaşça yumurta sarılı karışıma ekleyin. Bu adımda spatula veya tahta kaşık
kullanarak alttan üste katlayarak dikkatlice karıştırın. Karışımın havasını
kaybetmemeye özen gösterin.
·
Tavayı ısıtın. Biraz sıvı
yağ ekleyip, ocağı kısın ve kağıt kalıpları tavaya yerleştirin. Hazırladığınız hamuru
kalıpların içine dökün. Tavanın köşelerine 2-3 tatlı kaşığı su ekleyip, tavanın
kapağını kapatın. Isıyı düşük tutmaya dikkat edin. Yaklaşık dört dakika kadar pişirin.
Üzeri kabarıp alt tarafı piştiğinde, parmağınızla üstüne dokunun ve eğer
parmağınız yapışmıyorsa, bir spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Tavaya
yine 2-3 kaşık su ekleyin ve kapağı kapatıp 3-4 dakika daha pişirin.
·
Pişen pankekleri biraz
soğumaya bırakın ve tercihinize bağlı olarak, üstlerine pudra şekeri serperek,
ya da bal, reçel, tereyağı ile servis yapın.