JAPON SUFLE PANKEK TARİFİ

 

MALZEMELER

·        Pişirme kağıdı

·        3 adet yumurta (orta boy)

·        1,5 yemek kaşığı (23 ml) süt

·        4 yemek kaşığı (40 gr) elenmiş un

·        1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (3 gr) toz vanilya

·        1 çay kaşığı (2 ml) limon suyu

·        3 yemek kaşığı (36 gr) toz şeker

·        Üstü için: Tercihe bağlı olarak bal, reçel, tereyağı, pudra şekeri


HAZIRLANMASI

·        Pişirme kağıdı kullanarak, 4 cm eninde şeritler kesin ve yuvarlak hale getirip uçlarını yapıştırarak, 6 cm çapında kağıt halkalar yapın.

·        3 yumurtanın akları ile sarılarını ayırıp, iki ayrı kaba koyun.

·        Yumurta sarılarına sütü ekleyip iyice çırpın.

·        Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar çırpın.

·        Diğer tarafta, yumurta beyazlarını bir kaba alın ve köpürene kadar mikserle çırpın. 1 çay kaşığı limon suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Toz şekeri kısım kısım ekleyip, yumurta beyazları köpük kıvamında sertleşip, mikserin ucundan damlamayan bir kıvam alıncaya kadar çırpma işlemini sürdürün.

·        Yumurta beyazlarını yavaşça yumurta sarılı karışıma ekleyin. Bu adımda spatula veya tahta kaşık kullanarak alttan üste katlayarak dikkatlice karıştırın. Karışımın havasını kaybetmemeye özen gösterin.

·        Tavayı ısıtın. Biraz sıvı yağ ekleyip, ocağı kısın ve kağıt kalıpları tavaya yerleştirin. Hazırladığınız hamuru kalıpların içine dökün. Tavanın köşelerine 2-3 tatlı kaşığı su ekleyip, tavanın kapağını kapatın. Isıyı düşük tutmaya dikkat edin. Yaklaşık dört dakika kadar pişirin. Üzeri kabarıp alt tarafı piştiğinde, parmağınızla üstüne dokunun ve eğer parmağınız yapışmıyorsa, bir spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Tavaya yine 2-3 kaşık su ekleyin ve kapağı kapatıp 3-4 dakika daha pişirin.

·        Pişen pankekleri biraz soğumaya bırakın ve tercihinize bağlı olarak, üstlerine pudra şekeri serperek, ya da bal, reçel, tereyağı ile servis yapın.

Afiyet olsun.