ÇİKOLATALI VE CEVİZLİ AMERİKAN KURABİYESİ

 

MALZEMELER 

·        125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·        1 çay bardağı (100 gr) esmer toz şeker

·        1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

·        2 su bardağı (200 gr) un (elenmiş)

·        ½ çay kaşığı (1 gr) tuz

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozu

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        125 gr sütlü çikolata

·        2/3 su bardağı (60 gr) ceviz (iri dövülmüş)

·        Üstü için: 30 gr bitter çikolata


YAPILIŞI 

·        Karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı, 1 çay bardağı (100 gr) esmer toz şeker ve 1 adet yumurta koyup, mikser ile iyice karıştırın.

·        Elenmiş 2 su bardağı (200 gr) un, ½ çay kaşığı (1 gr) tuz, 1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar, bir spatula ya da kaşık ile karıştırın.

·        Minik küpler halinde kesilmiş 125 gr sütlü çikolata ve 2/3 su bardağı kadar (60 gr) iri dövülmüş ceviz ekleyin. Spatula ile karıştırarak hamurun her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlayın.

·        Hamurunuzu buzdolabına koyup, 1 saat kadar soğutun.

·        Hamurdan iri parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak hamur topları oluşturun ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tapsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üstlerine hafifçe bastırıp disk formu verin.

·        Bitter çikolatayı minik parçalara bölün ve hamurların üstlerine saplayın.

·        Önceden 180°C dereceye ısıtılan fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri, oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar ellemeyin. Soğuyan kurabiyelerin dışı kıtır, içi yumuşak olacaktır. Soğuduktan sonra servis yapın.  

            Afiyet olsun.