MALZEMELER
·
125
gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
·
1
çay bardağı (100 gr) esmer toz şeker
·
1
adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
·
2
su bardağı (200 gr) un (elenmiş)
·
½
çay kaşığı (1 gr) tuz
·
1
tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozu
·
1
paket (5 gr) toz vanilya
·
125
gr sütlü çikolata
·
2/3
su bardağı (60 gr) ceviz (iri dövülmüş)
·
Üstü
için: 30 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
·
Karıştırma
kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı, 1 çay bardağı (100 gr) esmer
toz şeker ve 1 adet yumurta koyup, mikser ile iyice karıştırın.
·
Elenmiş
2 su bardağı (200 gr) un, ½ çay kaşığı (1 gr) tuz, 1 tatlı kaşığı (4 gr)
kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur
elde edene kadar, bir spatula ya da kaşık ile karıştırın.
·
Minik
küpler halinde kesilmiş 125 gr sütlü çikolata ve 2/3 su bardağı kadar (60 gr) iri
dövülmüş ceviz ekleyin. Spatula ile karıştırarak hamurun her tarafına eşit olarak
dağılmasını sağlayın.
·
Hamurunuzu
buzdolabına koyup, 1 saat kadar soğutun.
·
Hamurdan
iri parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak hamur topları oluşturun ve pişirme
kağıdı serilmiş fırın tapsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üstlerine hafifçe
bastırıp disk formu verin.
·
Bitter
çikolatayı minik parçalara bölün ve hamurların üstlerine saplayın.
· Önceden 180°C dereceye ısıtılan fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri, oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar ellemeyin. Soğuyan kurabiyelerin dışı kıtır, içi yumuşak olacaktır. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.