MALZEMELER:
·
22 cm çapında kek kalıbı
·
2,5 su bardağı (293 gr) un
·
1 tutam tuz
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
su bardağı (190gr) toz şeker
·
1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
·
1 su bardağı (200 ml) taze sıkılmış portakal
suyu
·
1 portakal kabuğu rendesi
·
2-3 adet küçük boy portakal - ince dilimler halinde kesilmiş
Şurup için:
·
1 çay bardağı (85 gr) toz şeker
·
½ çay bardağı (50 ml) portakal suyu
Üstü için:
· Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
·
1 su bardağı (200 ml) taze portakal
suyu sıkın ve 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin.
·
Karıştırma kabına 2,5 su bardağı (293 gr) unu, 1 tutam
tuzu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte
eleyin.
·
Başka bir kapta, oda sıcaklığındaki 3 adet
yumurtayı ve 1 su bardağı (190gr) toz şekeri mikserle çırpın. 1 su bardağı
(200 ml) sıvı yağ, 1 su bardağı (200 ml) taze sıkılmış portakal suyu ve rendelediğiniz
portakal kabuğunu ekleyip karıştırın.
·
Elediğiniz unlu karışımı, sıvı karışıma kısım
kısım ekleyip, malzemeler tamamen bütünleşinceye kadar tel çırpıcı ile
karıştırın.
·
22 cm çapında kek
kalıbının içini margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı yerleştirin.
·
2-3 adet küçük boy
portakalı yuvarlak ince dilimler halinde kesin ve ortalarından ikiye bölün.
Yarım ay şeklinde kestiğiniz dilimlerin yarısını, düz kenarları tabana gelecek
şekilde kek kalıbının kenarına dizin.
·
Hazırladığınız kek
karışımının yarısını kek kalıbına aktarıp yayın. İlk sıra
portakalların üzerine, düz kenarları yukarı gelecek şekilde ikinci sıra
portakal dilimlerini yerleştirip, kalan kek hamurunu kek kalıbına aktarın.
·
Önceden 180° ısıtılan fırında 45 - 50 dakika
pişirin ve kürdan testi yaparak tamamen piştiğinden emin olun (keke batırılan
kürdan temiz çıkmalıdır). Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Pişirme kabına 1 çay bardağı (85 gr)
toz şeker ve ½ çay bardağı (50 ml) portakal suyu koyun. Şeker eriyinceye kadar
kısık ateşte karıştırarak kaynatıp, soğumaya bırakın.
·
Hazırladığınız portakal sosunu bir fırça ile kekin üzerine sürün. Üzerine
Hindistan cevizi serpin. Kekinizin üzerini portakal kabukları ya da portakal
dilimleri ile süsleyip servis yapın.