MEKİK KEK (FINANCIER) TARİFİ

 

MALZEMELER

·        115 gr tereyağı

·        2 su bardağı (200 gr) pudra şekeri

·        1,5 çay bardağı (85 gr) un

·        1 su bardağı (80 gr) toz badem

·        1 tutam tuz

·        ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu

·        5 adet yumurtanın akları (165 gr) (oda sıcaklığında)

·        1 limon kabuğu rendesi

Üstü için:

·        Vişne, diğer meyveler ya da çikolata (tercihe bağlı)

YAPILIŞI:


·        115 gr tereyağını pişirme kabına koyup, kısık ateşte eritin. Yağı, kehribar rengini (açık kahverengi) alıncaya kadar kaynatın. Bir kaba süzüp, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

·        Karıştırma kabına, 2 su bardağı (200 gr) pudra şekerini, 1,5 çay bardağı (85 gr) unu, 1 su bardağı (80 gr) toz bademi, 1 tutam tuzu ve ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.

·        Oda sıcaklığındaki 5 adet yumurtanın aklarını ve 1 limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın.

·        Son olarak erittiğiniz tereyağını ekleyin ve malzemeler tamamen bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Kullanacağınız kalıpların içlerini yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıplara paylaştırın. Pişirme işlemi sırasında hamur hacim kazanacağı için, kalıpların üzerinde bir miktar boşluk bırakın (tam doldurmayın).

·        Hamurların üzerine vişne ya da başka meyveler (ya da damla çikolata) yerleştirin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20 - 25 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

 Afiyet olsun.