MALZEMELER
·
115 gr tereyağı
·
2 su bardağı (200 gr) pudra şekeri
·
1,5 çay bardağı (85 gr) un
·
1 su bardağı (80 gr) toz badem
·
1 tutam tuz
·
½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozu
·
5 adet yumurtanın akları (165 gr) (oda
sıcaklığında)
·
1 limon kabuğu rendesi
Üstü
için:
·
Vişne, diğer meyveler ya da çikolata (tercihe
bağlı)
YAPILIŞI:
·
115 gr tereyağını pişirme kabına koyup, kısık
ateşte eritin. Yağı, kehribar rengini (açık kahverengi) alıncaya kadar
kaynatın. Bir kaba süzüp, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
·
Karıştırma kabına, 2 su bardağı (200 gr) pudra
şekerini, 1,5 çay bardağı (85 gr) unu, 1 su bardağı (80 gr) toz bademi, 1 tutam
tuzu ve ½ tatlı kaşığı (3 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.
·
Oda sıcaklığındaki 5 adet yumurtanın aklarını ve
1 limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın.
·
Son olarak erittiğiniz tereyağını ekleyin ve malzemeler
tamamen bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.
·
Kullanacağınız kalıpların içlerini yağlayın.
Hazırladığınız kek karışımını kalıplara paylaştırın. Pişirme işlemi sırasında
hamur hacim kazanacağı için, kalıpların üzerinde bir miktar boşluk bırakın (tam
doldurmayın).
·
Hamurların üzerine vişne ya da başka meyveler
(ya da damla çikolata) yerleştirin.
·
Önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 20 - 25 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.