MALZEMELER:
(Kalıp ölçüleri: 25 x 12 x 8 cm)
·
1,5
paket (320 gr) pötibör bisküvi
·
100 gr kavrulmuş
yer fıstığı
·
1,5 çay bardağı (160 ml) süt
·
5 yemek
kaşığı (75 gr) toz şeker
·
1 paket
(5 gr) toz vanilya
·
3 yemek
kaşığı (30) gr kakao
·
90 gr
tereyağı
Üstü için:
·
100 gr
çikolata
·
¾ çay
bardağı (80 ml) süt kreması
·
1 tatlı kaşığı tereyağı
· 50 gr kavrulmuş yer fıstığı
YAPILIŞI:
·
1,5
paket (320 gr) pötibör bisküviyi iri barçalara bölüp, karıştırma kabına
aktarın. İri parçalar halinde dövülmüş 100 gr kavrulmuş yer fıstığı ilave edip
karıştırın.
·
Bir pişirme kabına 1,5 çay bardağı (160 ml) süt ve 5 yemek kaşığı (75 gr) toz şeker
koyup karıştırın. 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao ilave
edip, orta ateşte karıştırarak kaynatın. Üzerinde kabarcıklar oluşmaya
başlayınca, 90 gr tereyağı ekleyin ve bir süre daha karıştırıp ocaktan alın.
·
Karışımı
bisküvilerin üzerine döküp, spatula ile iyice karıştırın.
·
25 x 12 x 8 cm ölçülerindeki kalıbın içine buzdolabı poşeti yerleştirin.
Hazırladığınız karışımı kalıba aktarıp düzeltin. 1 saat derin dondurucuda
soğutun.
·
Pişirme kabına 1/3’ü kadar su
doldurup, üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 100 gr
sütlü çikolata ve ¾ çay bardağı (80 ml)
süt kreması koyup, orta ısıda karıştırarak eritin (bein marie usulü). 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin. Karışıma 50 gr kavrulmuş yer fıstığı ekleyip karıştırın
ve biraz ılınması için oda sıcaklığında bekletin.
·
Pastanızı kalıptan çıkarın ve kenarlarına
pişirme kağıdı yerleştirilmiş servis tabağına aktarın. Hazırladığınız çikolatalı/fıstıklı ganajı pastanın üzerine döküp
yayın. Bir spatula ile düzeltip, çikolata donuncaya kadar birkaç saat buzdolabında
soğutun.
·
Pastanızı dilimleyip servis yapabilirsiniz.