FISTIKLI BİSKÜVİ PASTASI

 

MALZEMELER:

(Kalıp ölçüleri: 25 x 12 x 8 cm)

·        1,5 paket (320 gr) pötibör bisküvi

·        100 gr kavrulmuş yer fıstığı

·        1,5 çay bardağı (160 ml) süt

·        5 yemek kaşığı (75 gr) toz şeker

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        3 yemek kaşığı (30) gr kakao

·        90 gr tereyağı

Üstü için:

·        100 gr çikolata

·        ¾  çay bardağı (80 ml) süt kreması

·        1 tatlı kaşığı tereyağı

·        50 gr kavrulmuş yer fıstığı 

YAPILIŞI:

·        1,5 paket (320 gr) pötibör bisküviyi iri barçalara bölüp, karıştırma kabına aktarın. İri parçalar halinde dövülmüş 100 gr kavrulmuş yer fıstığı ilave edip karıştırın.

·        Bir pişirme kabına 1,5 çay bardağı (160 ml) süt ve 5 yemek kaşığı (75 gr) toz şeker koyup karıştırın. 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao ilave edip, orta ateşte karıştırarak kaynatın. Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca, 90 gr tereyağı ekleyin ve bir süre daha karıştırıp ocaktan alın.

·        Karışımı bisküvilerin üzerine döküp, spatula ile iyice karıştırın.

·        25 x 12 x 8 cm ölçülerindeki kalıbın içine buzdolabı poşeti yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıba aktarıp düzeltin. 1 saat derin dondurucuda soğutun.

·        Pişirme kabına 1/3’ü kadar su doldurup, üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 100 gr sütlü çikolata ve ¾  çay bardağı (80 ml) süt kreması koyup, orta ısıda karıştırarak eritin (bein marie usulü). 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin. Karışıma 50 gr kavrulmuş yer fıstığı ekleyip karıştırın ve biraz ılınması için oda sıcaklığında bekletin.

·        Pastanızı kalıptan çıkarın ve kenarlarına pişirme kağıdı yerleştirilmiş servis tabağına aktarın. Hazırladığınız çikolatalı/fıstıklı ganajı pastanın üzerine döküp yayın. Bir spatula ile düzeltip, çikolata donuncaya kadar birkaç saat buzdolabında soğutun.

·        Pastanızı dilimleyip servis yapabilirsiniz.

            Afiyet olsun.