MALZEMELER:
·
100 gr sütlü çikolata
·
1,5 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı
·
1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
·
½ çay bardağı (50 gr) toz şeker
·
2 yemek kaşığı (30 gr) un
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 tatlı kaşığı (2 gr) hazır kahve
·
80 gr bitter damla çikolata
YAPILIŞI:
·
Pişirme kabına 1/3’ü kadar su
doldurup, üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 100 gr
sütlü çikolata ve 1,5 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı koyup, orta ısıda
karıştırarak eritin (bein marie usulü). Ilık hale gelmesini bekleyin.
·
Diğer bir kaba, oda sıcaklığında 1 adet büyük
boy yumurta ve ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker koyup, şeker eriyene kadar
mikserle çırpın.
·
Ilık hale gelen çikolatalı karışımı, yumurtalı
karışıma ekleyip karıştırın.
·
Karışımın üzerine 2 yemek kaşığı (30 gr) unu ve
1 paket (5 gr) toz vanilyayı eleyin. 1 tatlı kaşığı (2 gr) hazır kahveyi ve 80
gr bitter damla çikolata da ekleyip, spatula ile karıştırın.
·
Oluşan kurabiye hamurunu küçük kek kalıplarına
paylaştırın (üstte biraz boşluk bırakın, tam doldurmayın).
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20 - 25
dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Fırından çıktığında oldukça yumuşak olan
kurabiyeler, soğudukça sertleşecektir.