ÇİKOLATALI BROWNIE KURABİYE TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        100 gr sütlü çikolata

·        1,5 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı

·        1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

·        ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker

·        2 yemek kaşığı (30 gr) un

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1 tatlı kaşığı (2 gr) hazır kahve

·        80 gr bitter damla çikolata


YAPILIŞI:

·        Pişirme kabına 1/3’ü kadar su doldurup, üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 100 gr sütlü çikolata ve 1,5 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı koyup, orta ısıda karıştırarak eritin (bein marie usulü). Ilık hale gelmesini bekleyin.

·        Diğer bir kaba, oda sıcaklığında 1 adet büyük boy yumurta ve ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker koyup, şeker eriyene kadar mikserle çırpın.

·        Ilık hale gelen çikolatalı karışımı, yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.

·        Karışımın üzerine 2 yemek kaşığı (30 gr) unu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı eleyin. 1 tatlı kaşığı (2 gr) hazır kahveyi ve 80 gr bitter damla çikolata da ekleyip, spatula ile karıştırın.

·        Oluşan kurabiye hamurunu küçük kek kalıplarına paylaştırın (üstte biraz boşluk bırakın, tam doldurmayın).

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20 - 25 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Fırından çıktığında oldukça yumuşak olan kurabiyeler, soğudukça sertleşecektir.

                Afiyet olsun.