MALZEMELER:
·
1,5 su bardağı (180 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
110 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 su bardağı (190 gr) toz şeker
·
1 su bardağı (250 gr) şekersiz yer fıstığı
ezmesi
·
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
Üstü için: Yer fıstığı (tercihe
bağlı)
YAPILIŞI:
·
Bir kaba 1,5 su bardağı (180 gr) unu, 1 tatlı
kaşığı (4 gr) kabartma tozunu ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu birlikte eleyip
karıştırın.
·
Karıştırma kabına, oda sıcaklığında beklemiş 110
gr tereyağı ve 1 su bardağı (190 gr) toz şeker koyup, krema kıvamına gelinceye
kadar mikser ile iyice çırpın.
·
Yine oda sıcaklığında 1 adet yumurtayı, 1 su
bardağı (250 gr) şekersiz yer fıstığı ezmesini ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ekleyip,
karıştırmaya devam edin.
·
Elediğiniz unlu karışımı, hazırladığınız sıvı
karışıma kısım kısım ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar iyice karıştırın.
·
Bir dondurma kaşığı ile hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alıp, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı
olarak yerleştirin. Üstlerine hafifçe bastırıp disk görünümü verin ve bir bıçak
ile üstlerinde çizikler oluşturun. Tercihe bağlı olarak, üstlerini yer
fıstıkları ile süsleyebilirsiniz.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 15 - 20
dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Fırından çıktığında oldukça yumuşak olan
kurabiyeler, soğudukça sertleşecektir.