FISTIK EZMELİ KURABİYE TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        1,5 su bardağı (180 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        110 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 su bardağı (190 gr) toz şeker

·        1 su bardağı (250 gr) şekersiz yer fıstığı ezmesi

·        1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Üstü için: Yer fıstığı (tercihe bağlı)

 

YAPILIŞI:

·        Bir kaba 1,5 su bardağı (180 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (4 gr) kabartma tozunu ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu birlikte eleyip karıştırın.

·        Karıştırma kabına, oda sıcaklığında beklemiş 110 gr tereyağı ve 1 su bardağı (190 gr) toz şeker koyup, krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile iyice çırpın.

·        Yine oda sıcaklığında 1 adet yumurtayı, 1 su bardağı (250 gr) şekersiz yer fıstığı ezmesini ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.

·        Elediğiniz unlu karışımı, hazırladığınız sıvı karışıma kısım kısım ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar iyice karıştırın.

·        Bir dondurma kaşığı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üstlerine hafifçe bastırıp disk görünümü verin ve bir bıçak ile üstlerinde çizikler oluşturun. Tercihe bağlı olarak, üstlerini yer fıstıkları ile süsleyebilirsiniz.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 15 - 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Fırından çıktığında oldukça yumuşak olan kurabiyeler, soğudukça sertleşecektir.

                Afiyet olsun.