MALZEMELER:
Hamur malzemeleri:
·
1,5 çay bardağı (150 gr) yoğurt
·
1 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
·
125 gr tereyağı (küp küp kesilmiş)
·
3 su bardağı (325 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) kabartma tozu
·
1 tutam tuz
Dolgu
Malzemeleri:
·
½ çay bardağı (50 gr) toz şeker
·
1 çay bardağı (50 gr) kuru üzüm
·
1 çay bardağı (50 gr) ceviz (dövülmüş)
·
¾ çay bardağı (50 gr) damla çikolata
·
1 yumurta akı
Üstü
için:
·
1 yumurta sarısı
·
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
·
1 yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Yumurtanın
sarısına 1,5 çay bardağı (150 gr) yoğurt ekleyip iyice çırpın.
·
Karıştırma kabına 3 su bardağı (325 gr) unu, 1
tatlı kaşığı (6 gr) kabartma tozunu ve 1 tutam tuzu birlikte eleyin.
·
Küp küp kesilmiş 125 gr soğuk tereyağını
ekleyip, elinizle ovalayarak tereyağını unlu karışıma yedirin.
·
Hazırladığınız yoğurt/yumurta karışımını ilave
edin. Önce tahta bir kaşıkla karıştırın, sonra da elinizle yoğurarak orta
sertlikte bir hamur oluşturun.
·
Hamuru buzdolabı poşetine koyun ve yarım saat
kadar buzdolabında bekletin.
·
Soğuyan hamuru merdane ile inceltip, yaklaşık
3-4 mm kalınlıkta büyük bir hamur açın.
·
Aydığınız yumurtanın akını bir fırça ile hamurun
üzerine sürün.
·
Üzerine ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker, 1 çay
bardağı (50 gr) kuru üzüm, 1 çay bardağı (50 gr) dövülmüş ceviz ve ¾ çay
bardağı (50 gr) damla çikolata serpiştirin.
·
Hamuru bir ucundan tutup rulo şeklinde sarın ve merdane
ile üzerinden hafifçe geçin (çok bastırmayın).
·
Bir hamur kesme aparatı ile yaklaşık 1,5-2
parmak eninde dilimler halinde kesin.
·
Üstüne 1 yumurta sarısı sürün ve bir kürdanla
verevine çizgiler oluşturun.
·
Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine dilimleri
aralıklı olarak yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 25-30
dakika pişirip soğumaya bırakın.
·
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve servis
yapın.