LİMONLU PASTA TARİFİ

 

MALZEMELER

Kek için:

(26 cm çapında kek kalıbı)

·        4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        ½ çay kaşığı (1 gr) tuz

·        1,5 su bardağı (270 gr) toz şeker

·        1,5 çay bardağı (160 ml) sıvı yağ

·        1 su bardağından 1 parmak eksik (170 ml) süt

·        ½ çay bardağı (60 ml) limon suyu

·        2 su bardağı (210 gr) un

·        1,5 çay bardağı (85 gr) mısır nişastası

·        1 yemek kaşığı (10 gr) kabarma tozu

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Krema için:

·        3 adet limon

·        1 limon kabuğu rendesi

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası

·        ½ çay kaşığı zerdeçal (tercihe bağlı)

·        2,5 çay bardağı (250 ml) süt kreması (%35 yağlı)

Üstü için:

Tercihe bağlı olarak: Hindistan cevizi

 YAPILIŞI:

Kremanın hazırlanması:

·        Kremayı hazırlamak için, 3 adet limonun suyunu sıkın (130 ml)  ve 1 limonun kabuğunu rendeleyin.

·        Pişirme kabına, hazırladığınız limon suyunu, 1 çay bardağı (100 gr) toz şekeri, 3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastasını, limon kabuğu rendesini ve tercihe bağlı olarak ½ çay kaşığı zerdeçalı koyup, koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile örtüp, buzdolabında soğumaya bırakın.

·        Bir kaba   (%35 yağlı) koyun ve mikserin ucundan damlamayan bir kıvam alıncaya kadar, mikserin en hızlı devrinde çırpın.

·        Soğuttuğunuz limonlu karışımı önce mikser ile iyice çırpın, sonra da kremaya ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Kremanızın üzerini streç film ile örtüp, buzdolabında soğumaya bırakın.

Kekin hazırlanması:

·        Oda sıcaklığındaki 4 adet yumurtanın akları ile sarılarını ayırın.

·        Yumurta aklarına ½ çay kaşığı tuz ekleyin ve mikserin ucundan damlamayan yoğun bir kıvam alıncaya kadar, mikserin en hızlı devrinde çırpın.

·        Başka bir kaba yumurta sarılarını, 1,5 su bardağı (270 gr) toz şekeri ve 1,5 çay bardağı (160 ml) sıvı yağı koyup, şeker eriyene kadar mikser ile karıştırın.

·        Karışıma 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik (170 ml) süt ve ½ çay bardağı (60 ml) taze sıkılmış limon suyu ilave edip karıştırmaya devam edin.

·        Karışımın üzerine 2 su bardağı (210 gr) unu, 1,5 çay bardağı (85 gr) mısır nişastasını, 1 yemek kaşığı (10 gr) kabarma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyip, çırpıcı ile iyice karıştırın.

·        Önceden hazırladığınız yumurta akı karışımını, unlu karışıma kısım kısım ekleyip, malzemeler tamamen bütünleşinceye kadar, çırpıcı ile karıştırmaya devam edin.

·        Hazırladığınız kek hamurunu, içine pişirme kağıdı yerleştirilen 26 cm çapında kek kalıbına aktarıp düzeltin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 35 - 40 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak içinin piştiğinden emin olun ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Soğuyan kekin üzerine, hazırladığınız kremayı yayıp düzeltin. Tercihe bağlı olarak kenarlarına Hindistan cevizi yapıştırabilirsiniz. Kremanın tam kıvamını alması için 3-4 saat buzdolabında bekletin. Pastanızın üzerini süsleyip servis yapın.

           Afiyet olsun.